17.9 C
Timișoara
vineri 20 septembrie 2024

Picnic în Pusta Banatului

În ultimul weekend în care granița cu Republica Serbia mai este deschisă pentru cicloturism pe pista de biciclete de pe malul râului Bega, Primăria Comunei Otelec în colaborare cu Asociația My Banat îi invită pe timișoreni la un nou Picnic în Pusta Banatului!

Eveniment cu participare internațională.

Duminică, 22 septembrie, între orele 12,00 – 18,00, pe malurile Begăi vă veți bucura de muzică bună alături de Horea Crișovan, veți putea admira vasele ancorate în portul Otelec din Regatta Timișoara și veți avea ocazia să participați la diverse activități: drumeții pe malul râului sau plimbări cu bicicleta, atelier de sculptat linguri de lemn cu Cezar și Manuela Blînda de la LUN Design, Iohanisfeld, tururi ghidate prin sat alături de domnul Geza Molnar, sau pictură pe față.
Dar, mai ales, vă veți putea bucura de preparate locale și produse tradiționale. Alături de platourile cu untură întinsă pe pită de Foeni, oferite de organizatori tuturor celor prezenți, invitați speciali în acest an sunt membrii Asociației Femeilor „Zoruca 1333” din Sărcia, Serbia, care vor avea spre vânzare gustoasa plescavița. La aceleași standuri se vor afla și producători locali din comunitate care vor pregăti kurtos kolacs, supă de porumbei cu tăiței de casă, saramale în foi de viță de vie, rață pe varză dulce, plăcinte cu mere și dovleac, lapte covăsât și multe altele.
Un mic târg al producătorilor locali vă va oferi ocazia să cumpărați mere, brânză, lapte, fructe și legume din recoltele sătenilor.

Dacă nu ajungeți la eveniment pe pista de biciclete, puteți opta pentru un vaporaș pentru că Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) asigură accesul la eveniment cu ajutorul unei ambarcațiuni. Îmbarcarea pe vaporașul S.T.P.T. va avea loc la stația Catedrala Mitropolitană, începând cu ora 8:00, iar plecarea este programată pentru ora 08:30. Returul din Otelec se va face de la ora 17:00, de la pontonul Otelec, doar pe baza biletului de îmbarcare. Costul biletelor tur-retur este de 50 lei pentru adulți, 20 lei pentru copii cu vârsta între 7-14 ani și gratuit pentru copiii sub 7 ani și sunt disponibile 45 locuri.
Rezervarea locurilor se poate face la telefon 0740 318 101.

Iar dacă vă va plăcea atât de mult încât să vreți să mai rămâneți, aveți la dispoziție coturile amplasate de organizatori, în premieră, în campingul din livada de la vânători.
Picnic în Pusta Banatului este o manifestare aflată la a doua ediție ce se desfășoară în zona de pustă a județului Timiș, pe raza comunei Otelec. Scopul manifestării pleacă de la conceptul ideii de picnic și este acela de a pune în valoare patrimoniul natural și turistic al zonei de pustă a județului Timiș, prin evidențierea unor elemente care țin atât de tradiții locale și gastronomie, cât și de arhitectura caselor din satele comunei.

Eveniment care încurajează ieșirile în aer liber într-un mod responsabil, Picnic în Pustă vizează și o promovare integrată a turismului în areal prin includerea în manifestare a componentei de transport durabil accesând atât pista de biciclete de pe malul râului Bega – care leagă Timișoara de comuna Otelec – cât și râul, ca și canal de navigare spre destinațiile din areal.
Picnic în Pusta Banatului este un proiect cultural finanțat de Consiliul Județean Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :