9.1 C
Timișoara
marți 26 noiembrie 2024

Trucurile pe care să le folosești și pe care să nu le aplici pentru o funcționare mai bună a mașinii de spălat

Optimizarea performanțelor unei mașini de spălat este esențială pentru a o menține în cea mai bună stare. Printre cele mai populare sfaturi de pe social media se numără utilizarea oțetului pentru a îndepărta petele și a bicarbonatului de sodiu pentru a neutraliza mirosurile. Cu toate acestea, există multe trucuri a căror eficiență nu este garantată.

Având în vedere delicatețea acestor aparate, este esențial să faci diferența între metodele care sunt eficiente și cele care ar putea deteriora mașina de spălat sau compromite curățarea corectă a hainelor. Aplicarea acestor trucuri s-ar putea întoarce împotriva ta și ar putea afecta performanța aparatului pe termen lung.

Trucuri pe care nu ar trebui să le încerci cu mașina de spălat

Fructele citrice, cum ar fi lămâia, sunt adesea asociate cu faptul că fac hainele mai curate și mai moi. Deși lămâia poate avea proprietăți dezinfectante și poate ajuta la îndepărtarea unor pete, sucul de la o singură lămâie poate să nu fie suficient pentru a curăța o întreagă încărcătură de rufe. Pentru a spori performanța unui detergent obișnuit, ar fi necesar să se utilizeze mai multe lămâi, ceea ce poate fi nepractic și costisitor.

Se spune adesea că pudra de cafea poate păstra culoarea închisă a hainelor, sugerându-se chiar adăugarea cafelei măcinate la spălarea hainelor închise la culoare. Cu toate acestea, eficiența acestei tehnici nu este susținută de cercetări solide. Atunci când este diluată în volume mari de apă, cafeaua nu are capacitatea de a vopsi hainele sau a le reda culoarea închisă.

Un alt mit este utilizarea aspirinei pentru albirea hainelor. Se crede că dizolvarea comprimatelor de aspirină în apă fierbinte și înmuierea hainelor în această soluție poate îndepărta petele și poate albi țesăturile. Cu toate acestea, un studiu realizat de Universitatea McGill a arătat că aspirina nu are niciun efect semnificativ ca înălbitor, chiar și atunci când este aplicată sub formă de pastă sau înmuiere.

Poate adăugarea unui pic de balsam de păr în apa caldă să ajute cu adevărat la detensionarea hainelor? Ideea din spatele acestui lucru este că balsamul, la fel ca în cazul părului, va înmuia fibrele țesăturii și va descâlci fibrele compactate în timpul spălării, readucând îmbrăcămintea la dimensiunea sa inițială. Totuși, acest truc nu funcționează decât dacă îmbrăcămintea este din lână, dar nu și în cazul celorlalte materiale textile.

În cele din urmă, se spune că oțetul are proprietăți dezinfectante pentru haine, deși acest lucru nu este complet corect.

Deși oțetul poate ajuta la neutralizarea mirosurilor și poate acționa ca un agent de albire ușoară, acesta nu dezinfectează țesăturile. Prin urmare, este esențial să ții cont de această limitare atunci când iei în considerare utilizarea oțetului ca parte a procesului de spălare.

Importanța unei bune curățări

Îngrijirea și curățarea corespunzătoare a mașinii de spălat este esențială pentru a o menține în condiții optime și pentru a asigura durabilitatea aparatului. Cu toate acestea, a te asigura că mașina ta de spălat este întotdeauna impecabilă nu este o sarcină care se rezolvă de la sine. Frecvența cu care ar trebui să cureți mașina de spălat depinde de mai mulți factori, însă o curățare temeinică de cel puțin patru ori pe an este recomandată pentru a preveni blocajele și a o menține în stare bună. În plus, este important să acorzi atenție și părților interne ale mașinii de spălat, cum ar fi garniturile de cauciuc și cuvele de detergent și înălbitor, deoarece și acestea pot acumula murdărie și bacterii.

Unul dintre aspectele cheie ale întreținerii mașinii de spălat este curățarea regulată a garniturii de cauciuc. Această parte a mașinii de spălat tinde să se uzeze odată cu utilizarea și poate acumula murdărie și mucegai, ceea ce poate afecta eficiența sa în prevenirea scurgerilor de apă în timpul spălării. Pentru a curăța cauciucul, este necesar să îl scoți ușor din locul său și să îl ștergi cu o cârpă umezită cu apă și oțet sau cu un produs specific pentru curățarea mașinilor de spălat.

În plus, este esențial să cureți periodic filtrul mașinii de spălat pentru a evita blocajele care ar putea afecta performanța aparatului electrocasnic.

Acest lucru se poate face prin scoaterea filtrului, curățarea lui cu apă rece și o perie și apoi uscarea lui înainte de a-l pune la loc. Acest lucru ar trebui făcut cel puțin de două ori pe an, precum și ori de câte ori se spală rufe foarte murdare sau sunt detectate defecțiuni de funcționare.

Un alt aspect important al întreținerii mașinii de spălat este curățarea periodică a tamburului pentru a preveni acumularea de murdărie și mirosuri. Acest lucru se poate face prin rularea unui ciclu de spălare în gol cu un produs de detartrare sau oțet alb. În plus, este important să verifici periodic tamburul pentru a te asigura că nu există obiecte prinse care ar putea deteriora mașina de spălat.

Pentru a menține mașina de spălat în stare perfectă, este de asemenea important să o dezinfectezi în mod regulat. Acest lucru se poate face adăugând oțet în compartimentul pentru detergent și efectuând o spălare în gol cu apă fierbinte. În plus, dacă locuiești într-o zonă cu apă dură, este recomandabil să utilizezi din când în când un produs anticalcar pentru a preveni acumularea de calcar în mașina de spălat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cine este Sergiu Celac, mentorul lui Călin Georgescu

Cine este Sergiu Celac, mentorul lui Călin Georgescu. Intrarea în turul II a independentului a fost neașteptată, prezidențiabilul neparticipând în campanie la dezbateri cu...

Cum să asortezi pantofii cu ținuta? Trenduri de modă disponibile online

Atunci când ne gândim la ținuta perfectă, ultima piesă pe care o alegem sunt pantofii. Cu toate acestea, pantofii au puterea de a schimba...

Citește și :