25.9 C
Timișoara
joi 19 septembrie 2024

Britanicii laudă Timișoara. ,,Europa are un oraș fermecător și ieftin”

În 2023, anul în care Timișoara a deținut titlul de Capitală Europeană a Culturii, publicații din toate colțurile lumii au scris la superlativ despre oraș de pe Bega. Tendința continuă și în acest an. Cel mai recent articol aparține celor de la Daily Express, cunoscut tabloid britanic, cu un tiraj de zilnic de peste 200.000 de exemplare.

În 31 iulie, pe site-ul Express.co.uk, a apărut un articol cu titlul: “Europa are un oraș fermecător și ieftin, unde berea costă mai puțin de 2 lire sterline și este cunoscut ca o <mică Vienă>”, semnat de Phoebe Cornish.

“Dacă cauți o nouă destinație de vacanță, există un oraș superb în România care ar putea fi exact ce-ți dorești”, începe autorul.

“Există multe destinații de explorat în Europa care nu sunt încărcat peste măsură de turiști și nu sunt scumpe, precum Barcelona, Paris și Amsterdam. România, aflată la doar trei ore de zbor din Marea Britanie, oferă alternativa perfectă – Timișoara. Cunoscut drept al treilea oraș ca mărime din România și, probabil, cel mai frumos, acest loc mai puțin cunoscut este o alegere excelentă pentru o escapadă de oraș accesibilă. Adesea numit <mica Vienă a Europei>, clădirile elegante din Timișoara oglindesc cele ale capitalei austriece, dar britanicii vor descoperi că o cafea este mult mai prietenoasă cu bugetul în acest oraș românesc”, continuă Phoebe Cornish, care amintește, apoi că Timișoara a fost o Capitală Europeană a Culturii în 2023.

“Ca și cum zborurile directe cu Wizz Air către Timișoara, care costă în medie 89 de lire sterline în octombrie, nu ar fi fost suficiente, cazarea și mâncarea sunt, de asemenea, foarte accesibile. Conform Numbeo, o bere la halbă de 0,5 litri costă doar 10 lei (1,69 lire sterline), iar o masă într-un restaurant ieftin costă 40 de lei (6,77 lire sterline). În ceea ce privește hotelurile, opțiunile de top de pe Booking.com costă în medie 175 de lire sterline pentru două persoane pentru trei nopți, în timp ce apartamentele sunt și mai ieftine, în jur de 102 lire sterline… Când vine vorba de lucruri de făcut în Timișoara, principalul loc de întâlnire al orașului (Piața Victoriei) este un punct de plecare excelent pentru a explora acest oraș incredibil de accesibil la pas”, mai scrie Express.co.uk.

Jurnalistul britanic amintește și de Revoluția anticomunistă din 1989, de faptul că Timișoara este denumită și “Orașul Florilor”, de fabrica de bere, dar citează și mai mulți turiști care și-au scris părerile pe TripAdvisor.

Adesea numită „Mica Vienă” a Europei, Timișoara se mândrește cu clădiri elegante asemănătoare celor din capitala austriacă. Totuși, britanicii vor fi plăcut surprinși să afle că prețul cafelei este considerabil mai mic în acest oraș românesc.

Timișoara, fostă Capitală Europeană a Culturii în 2023, se remarcă printr-un program bogat de evenimente muzicale, artistice și teatrale.

În plus, turiștii găsesc aici și Memorialul Revoluției, un muzeu care povestește despre revoluția din 1989 care a început în Timișoara.

Orașul are multe spații verzi frumoase și relaxante, precum Parcul Rozelor și Parcul Botanic. Pentru a experimenta bucătăria locală, publicația britanică le recomandă turiștilor să încerce sarmalele, „o delicatesă locală”.

Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Este uimitor!”, a comentat un turist din Wilmslow, UK care a vizitat Timișoara în octombrie 2023, pe TripAdvisor, despre Piața Victoriei.

Frumoasă zonă verde cu flori, fotografie grozavă cu vedere la Catedrala Ortodoxă. Are și statuia lupului și fântâna cu pești”, a scris alt călător din Regatul Unit.

Timișoara este, de asemenea, faimoasă pentru berile sale artizanale, inclusiv Timișoreana Blonde Lager.

Sursa: https://www.g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Atelierele de artă urbană pentru copii continuă la fostul cinema Arta

Asociația Proteszt continuă proiectul „Streetart x Arta – ateliere pentru copii” cu două sesiuni de artă urbană în 22 septembrie, la fostul cinema Arta...

Regiunea Vest, prima din România care va avea o strategie pentru reziliență și adaptare la schimbările climatice, printr-un proiect implementat de ADR Vest

Regiunea Vest va beneficia de suportul Uniunii Europene, prin intermediul EIT Climate KIC și proiectul Pathways2Resilience, în elaborarea unei strategii pentru un viitor rezilient...

Citește și :