Moarte fascismului! Punk-ul însă n-a murit (încă). A reînviat la Timișoara la concertul trupei HAOS, iar fascismul a mai murit odată, când Darko Perić s-a urcat pe scenă și a început să cânte cu băieții, la fel ca prin 2.000 la Underground.
Actorul de origine sârbă se afla, din întâmplare în public, așa că a decis să urce pe scenă și să cânte. Spre plăcearea fanilor serialului Casa de Papel, dar și a iubitorilor contoversatului gen muzical, artistul sârb a interpretat live pentru cei care se aflau la scena Time to Rock din Cadrul Celebrării Orașului, imnurile celor care au avut curajul să se opună regimului chiar și în cele mai sumbre perioade ale istoriei.
„Trupa HAOS, prietenii mei, Andrei și Artur, cred că am cântat ultima dată cu ei acum 23 de ani, prin anul 2.000 la Underground. Astea sunt imnurile antifasciste ale partizanilor din Italia și fosta Iugoslavie. Am combinat Bella Ciao cu Bandiera Rossa.
Regimul lui Mussolini, ieri și azi
Actorul sârb este de părere că oamenii ar trebuie să cunoască efectele negative ale acestui regim totalitar. S-a răspândit ca o umbră asupra unei mari părți din Europa, iar acum începe un nou val, după cum consideră actorul sârb Darko Perić.
„Oamenii ar trebui să citească mai multă istorie, nu știu dacă învață la școală ce a însemnat fascismul acum 100 de ani. Regimul fascist a făcut un mare rău, mai ales în zona Balcanilor, dar și în restul Europei, dar și în Spania și Italia.
Acum, din nou începe un nou val al regimului fascist. În Italia, spre exemplu, unde Guvernul de Dreapta. Era să fie în Franța, cu Le Pen, dar și la vecinul în Ungaria. În Serbia e guvern de dreapta, dar și în Turcia”, este de părere Darko Perić.
Darko Perić este un actor de origine sârbă. El a studiat film și Medicină Veterinară la București. În 1992 el a venit la Timișoara, unde și-a continuat studiile de medicină veterinară, jucând, de asemenea și teatru. Acesta cânta și în trupele locale de hard rock și punk și se implica și-n organizarea de evenimente culturale.
După șase ani în orașul de pe Bega, Darko se mută la Berlin, apoi în Barcelona, continuându-și cariera de actor în filme și scurt metraje.
Rolul care l-a făcut atât de celebru este cel din cunoscutul serial spaniol Casa de Papel (Money Heist/Fabrica de Bani), în care Darko îl interpretează pe Helsinki, un veteran de război care este racolat în banda de hoți condusă de El Professor, care ajung să pună înfăptuiască cel mai mare jaf din istoria Spaniei.
Foto: Trupa HAOS
Frumos sunt de acord cu spusele d-nului. Dar am si eu o intrebare :comunismul pentru care militeaza d-nealui a fost este un regim mai putin crimal?! Multumesc