19.1 C
Timișoara
luni 28 octombrie 2024

Ionuț Grecu a devenit Campion Național și Balcanic la ciclism! Cât a pedalat sportivul?

Ionuț Grecu, ciclist în cadrul Clubului Sportiv Tibiscus din Timișoara, a devenit campion național la ciclism! El a adus casă cel de-al 35-lea titlu de Campion Național în cadrul clubului său, dar și primul titlu de Campion Balcanic. 

Capionatul Național și Balcanic de Downhill a avut loc de curând la Cheile Grădiștei în Munții Făgărași. Acolo sportivii au avut de înfruntat un traseu de Downhill cronometrat cu provocări. În cadrul cursei, ciclistul a coborât 1 kilometru și 900 de metri, de la 1300 m altitudine, la 850.

Ionuț Grecu spune că traseul a fost unul dintre cele mai dificile din ultimii ani

„Traseul a fost unul dintre cele mai grele pe care m-am dat în ultimii ani, format din 3 părți: prima mai abruptă, cu multe pietre, care s-a transformat aproape după fiecare tură din cauza numărului mare de rideri; a doua parte mai de flow, cu săritori și rădăcini, iar a treia parte – un slalom pe pârtia ce ducea la finish. Mi-a fost destul de greu să leg prima parte având deja câteva căzături ușoare în antrenamente, dar în calificări și în finală am reușit să fiu mai focusat, să aleg liniile corecte, legând mult mai bine traseul și fără căzături” a declarat Ionuț Grecu, Campion Național și Balcanic la Ciclism. 

În cadrul competiției, Ionuț a participat la categoria Master 2 (40-49 de ani). Pentru competiție s-a antrenat constant, spune el. „Pregătirea pentru acest campionat nu a fost una “peste noapte”, intensă și scurtă. A fost o muncă constantă, cu întreținerea condiției fizice prin antrenamente zilnice acasă și – bineînțeles – dat la vale pe tot soiul de trasee, în special la Crater, lângă Oradea, unde locuiesc acum”, a declarat ciclistul Ionuț Grecu.

Sportivul a ținut să le mulțumească apropiaților și, în special, soției sale care l-a susținut.

Ionuț Grecu nu este singurul sportiv care a adus acasă un loc fruntaș. Alți patru sportivi în cadrul C.S. Tibiscus au câștigat locuri fruntașe la competiții sportive din toată țara. 

 

Foto: Traian Olinici Sports Photographer

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

mind-moving – o instalație performativă care invită la reflecție, între 1 – 3 noiembrie, la Palatul Ștefania din Timișoara

Proiectul mind-moving, inițiat de Indie Box, este unul dintre cele mai complexe programe de terapie prin artă desfășurate în România ultimilor ani, adresându-se unui...

Un accident cu trei victime s-a petrecut luni dimineață! Trecătorii au anunțat pompierii

Accident rutier accident rutier s-a petrecut în localitateta arădeană Șagu. În urma accidentului au fost răniți trei oameni. Accidentul a fost sesizat de șoferul...

Citește și :