4.9 C
Timișoara
vineri 18 octombrie 2024

Filiași – Lugoj, un vis frumos pentru care trebuie să mai așteptăm! Sorin Grindeanu anunță întocmirea studiului de fezabilitate pentru ultimul tronson de drum

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat faptul că urmează să fie elaborat studiul de fezabilitate pentru ultimul lot al drumului de mare viteză Filiași – Lugoj. O firmă de proiectare spaniolă a câștigat licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru tronsonul de drum Caransebeș – Lugoj. 
Termenul prevăzut în contract pentru studiul de fezabilitate este 20 de luni. Valoarea contractului se ridică undeva la 16,07 milioane de lei (fără TVA), după amunță ministrul Transporturilor într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.
Ultimul lot al „Autostrăzii Sudului” măsoară 50 de kilometri și ar putea fi conectat cu un viitor drum express Craiova – Târgu Jiu.
Se întocmesc studiile de fezabilitate și pentru celelalte trei loturi
Pe lângă ultimul tronson, în prezent se întocmesc studiile de fezabilitate pentru 180 de kilometri de drum.
  • Lotul 1 (Filiași-Drobeta Turnu Severin), în lungime de 70 km. Contractul a fost semnat în data de 10 iunie 2023 și are o perioadă de derulare de 20 de luni (18 luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate)
  •  Lotul 2 (Drobeta Turnu Severin – Domașnea) în lungime de 65 km. Contractul a fost semnat în 4 iulie 2023 și are o durată de 28 de luni (26 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate).
  • Lotul 3 (Domașnea-Caransebeș) cu o lungime de 45 km. Contractul a fost semnat în 13 septembrie 2023 și are o durată de 24 de luni (22 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Weekend festiv la Iulius Town: petrecere inedită la MINA Pop-Up, spectacol de dans contemporan, teatru de păpuși și demonstrații militare

Sfârșitul de săptămână este marcat în Iulius Town cu muzică, dans, dar și cu ateliere interactive și demonstrații spectaculoase. MINA Pop-Up și Le Petit...

Vorbind singur, cu Mircea Pora pe post de maestru al sufletelor pierdute

Scriitor prolific, un autentic maestru al prozei scurte, Mircea Pora surprinde, în cea mai recentă carte a sa de povestiri, intitulată, deloc întâmplător, Vorbind...

Citește și :