6.1 C
Timișoara
luni 21 octombrie 2024

VIDEO | Spectaculoasa galerie subterană din munți, descoperită de un explorator sub rădăcinile unui copac

Un explorator din Timiș, împătimit al căutării de comori a descoperit o galerie subterană a cărei intrări era ascunsă sub rădăcinile groase ale unui copac bătrân. Deși pare să fie rupt din filmele de groază, peisajul este din munții Poiana Ruscă.

În videoclipul postat pe rețelele sociale ale aventurierului, acesta se strecoară în locul mascat de crengile copacului, se târăște într-un loc deosebit de strâmt și ajunge într-o galerie subterană artificială, care, cel mai probabil, după cum spune bărbatul, a fost săpată pentru exploatarea de minereuri.

„Se poate vedea clar că a fost săpată de om, este artificială. Se vede că nu este o grotă săpată de apă. Aici sigur au fost exploatații”, spune bărbatul.

Acesta este pasionat de hiking, dar și de căutarea metalelor în pădure. Pe parcursul expedițiilor sale, bărbatul, al cărui blog este intitulat Detecție și Aventură descoperă diverse obiecte din metal sau peșteri ascunse în munți.

În vremea dacilor și a romanilor în munții Poiana Ruscă se exploatau minereuri de fier și de marmură. În anii 1800, odată cu industrializarea au fost deschise noi expoatații miniere, care au deservit ca locuri de muncă pentru mulți dintre țăranii din aceste zone. Aproape 100 de ani mai târziu, multe dintre acestea au fost închise, scrie Adevărul.


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

FOTO | O șoferiță beată a făcut ravagii în apropiere de Spitalul Județean

O femeie a condus intoxicată pe o stradă din Timișoara. Șoferița beată a încercat să iasă din parcarea unui non-stop, a trecut linia continuă,...

VIDEO | O mașină s-a spulberat și a ieșit de pe carosabil la intrare în Giarmata

Un grav accident s-a petrecut duminică seara, 20 octombrie, la Giarmata. O mașină s-a răsturnat în afara șoselei, la intrare în Giarmata.  În urma accidentului,...

Toamna, sezonul pomilor

Citește și :