16.2 C
Timișoara
duminică 20 octombrie 2024

Un tânăr din Timișoara, printre reprezentanții României la Balcaniada de Fizică din Muntenegru

Balcaniada de Fizică din Muntenegru este un concurs internațional de fizică. România are în acest an patru participanți, printre care și un tânăr timișorean.

Dragoș – Mihai Popuțe învață în clasa a IX-a la liceul teoretic „Grigore Moisil” și a luat medalia de aur. Acesta, alături de alți trei elevi de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București au participat la prestigiosul concurs de fizică, desfășurat în acest an în Muntenegru.

Ministrul Educației Ligia Deca le-a transmis felicitări tinerilor: „România scrie istorie la Balcaniada de Fizică desfășurată în Muntenegru: patru elevi, trei medalii de aur, una de argint și trofeul competiției!

Felicitări,BOLOHAN VLAD TUDOR, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, medalie de aur, Premiul I absolut și Trofeul Balcaniadei de Fizică 2024! Vlad a primit și Premiul special pentru obținerea punctajului maxim la cel puțin un subiect,

CONDREA ALEXANDRU-Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, medalie de aur și Premiul special pentru obținerea punctajului maxim la cel puțin un subiect,

POPUȚE DRAGOȘ MIHAI-Liceul Teoretic ,,Grigore Moisil ” Timișoara , medalie de aur

NEGREANU DIANA ILINCA-Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, medalie de argint și Premiul special pentru obtinerea punctajului maxim la cel puțin un subiect.

Felicitări și recunoștință tuturor celor ce susțin excelența în educație!”, este mesajul transmis de ministra Educației Ligia Deca.

Cea de-a Șasea Ediție a Balcaniadei de Fizică s-a desfășurat, în acest an, în Muntenegru, în perioada 20-24 iunie.

În cadrul prestigiosului concurs au participat echipe din 12 țări. Cei patru elevi români au mers însoțiți de trei pofesori coordonatori, alții decât cei la liceele lor.

Ca subiecte, acești au avut de rezolvat, patru probleme, în cele patru zile de concurs.

La festivitatea de premiere a participat și delegatul României din Muntenegru, Viorel Matei Ardeleanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Târg nocturn la Universitate de științele Vieții

Sâmbătă seara mica piață din fața Universității de Șiințele Vieții din Calea Aradului era iluminată feeric ca un târg de Crăciun din marile orașe....

S-au împlinit 40 de zile de la trecerea în neființă a reputatului revoluționar bănățean

Sâmbătă, 19 octombrie, a fost zi de sărbătoare pentru credincioșii din Filia Socolari, localitatea unde Revoluționarul Traian Orban și-a petrecut ultimii ani din viață....

Citește și :