5.9 C
Timișoara
vineri 18 octombrie 2024

Noutățile legislative privind protecția mediului în dezbatere la CCIA Timiș FOTO-VIDEO

După o jumătate de an plin de evenimente economice dar și de natură educativ legislativă Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş încheie un adevărat maraton de seminarii în are a adus față în față reprezentanții mediului de afaceri și instituțiile ce veghează la bunul mers al economiei locale. COnform principiului că este mult mai benefic să faci prevenție decât să dai amenzi și alte feluri de sancțiuni inspetorii și specialiștii oganismelor de stat au explicat toate noile legi și modul cum trebuie aplicate.

Miercuri, 19 iunie, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, a invitat agenții economici în sala Nera a Centrului Regional de Afaceri al CCIA Timiș din Bdul Eroilor de la Tisa nr.22, la un seminar de informare având ca temă:

Aspecte privind responsabilitățile agenților economici în domeniul protecției mediului și a gestionării deşeurilor

Tematica prezentată de Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș a vizat în mod special:
 Modul de evidență și de raportare a datelor pentru diferite fluxuri de deșeuri: ambalaje și deșeuri de ambalaje, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri de baterii și acumulatori, vehicule scoase din uz, evidența cronologică lunară și/sau anuală privind cantitățile de deșeuri generate și/sau gestionate conform OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 17/2023;
 Aplicarea legislației de mediu în domeniul obținerii actelor de reglementare (avize, acorduri, autorizații, vize anuale).
Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Timiș a mai prezentat:
 Rolul Gărzii Naționale de Mediu în combaterea poluării apelor.

Seminarul a fost susținut de:
Rodica BOLOCAN, Consilier Superior, Agenția pentru Protecția Mediului Timiș
Ramona RĂDUICĂ, Consilier Superior, Agenția pentru Protecția Mediului Timiș
Teodora ȚOIA, Comisar, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș

La deschiderea evenimentului au mai fost prezenți și au avut intervenții: Stana Stoianov Director Departament Relații Economice cu Mediul de Afaceri, Raul Ambruș, Subprefect al Județului Timiș și Lavinia-Alina Călușeru, Director Executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Timiș.

Seminarul a fost unul interactiv, agenții economici adresând întrebări punctuale despre aspecte legate de gestionarea deșeurilor (în special cele periculoase).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ioana Popescu, scenografa Teatrului German de Stat Timișoara, va participa la Bienala de Scenografie de la București

Între 18 și 27 octombrie 2024, scenografa Teatrului German de Stat Timișoara (TGST), Ioana Popescu, va participa la Bienala de Scenografie București, Secțiunea Națională....

Primăria Timișoara intră în parteneriat cu World Monuments Fund pentru reabilitarea Sinagogii din Fabric

Primarul Dominic Fritz și arh. Javier Ors Ausín, manager de program World Monuments Fund (WMF), au semnat memorandumul de înțelegere pentru reabilitarea Sinagogii din...

Citește și :