Fastfood-ul ROY a fost închis de Protecția Consumatorului! Carne și sosuri depozitate în condiții improprii, mizerie și frigidere nespălate, iar acestea au fost numai câteva dintre problemele găsite de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului.
Firma S.C. Scărlatescu Cătălin jr. S.R.L a fost închisă atât din cauza condițiilor improprii de preparare a mâncării din restaurant, cât și din cauza faptului că desupra restaurantului locuiau muncitori muncitori cazați în condiții precare: ploșnițe, mucegai, mizerie, miros greu în băi și camere neaerisite.
„Nereguli constatate sunt numeroase. La partea de alimentație publică: folosirea unor materii prime care nu respectau condițiile de păstrare impuse de producători, nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor culinare calde (mâncăruri gătite) și reci (sosuri) (minim 60 grade Celsius pentru mâncarea caldă respectiv maxim 8 grade Celsius pentru sosuri), folosirea unor echipamente de gătire neigienizate, cu depuneri în strat gros de grăsime arsă. Utilizarea unor frigidere necurățate, cu resturi alimentare depuse, atât pe pereții frigiderelor, cât și în interiorul chederelor, condiții igienice improprii desfășurării activității.
La partea de cazare: amenajarea și folosirea podului clădirii la închirierea unor camere către persoane fizice, condiții de cazare total improprii: în baie, sunt montate la dus perdele din material plastic cu porțiuni de mucegai și prezintă un miros puternic de canalizare, iar o ușă de baie era spartă. În 2 camere au fost identificate insecte parazite (ploșnițe) atât pe pernă, cât și pe saltea și pe pavement, în jurul patului. Mai multe saltele erau pătate. În afară de 2 camere, toate celelalte nu au aerisire directă aceasta realizându-se printr-o improvizație total insuficientă pentru aerisirea competă a camerelor”, spune Alin Gubandru, comisar-șef în cadrul Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș.
Amenzi de 22.000 de lei
Inspectorii au închis imediat restaurantul, activitatea a fost temporar suspendată. Ba mai mult, patronul s-a ales cu patru amenzi în valoare de 22.000 de lei. De asemenea a fost obligat de inspectori să arunce mâncarea nepreparată din restaurant.
Restaurantul nu avea autorizație de la Direcția Sanitar Veterinară pentru Siguranța Alimentelor, și nici autorizație de la ISU pentru mansarda restaurantului unde erau cazați angajații.
Localul riscă să rămână închis pentru următoarele șase luni.