2.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

Timișoreanul stabilit la Nürnberg, devenit celebru pentru metodele cu care ,,repară” picioarele unor fotbaliști celebri

Claudiu Nagy este un nume foarte cunoscut printre fotbaliștii români, dar și în Germania, acolo unde locuiește de mai bine de trei decenii

  A vindecat mulți sportivi, fotbaliști, de la internaționalul german Havertz la Pantilimon, Mihăilă și Pușcaș. Dar și pe Irina Begu

Este mândru că este român, chiar dacă a fost dus cu vorba și a luat țepe de zeci de mii de euro din cauza unor jucători și a unor formații din fotbalul intern!

Un cartier liniștit în Nurnberg, cu case, cu multă verdeață, cu liniște acompaniată doar de ciripit de păsărele. Aici locuiește de mulți ani Claudiu Nagy, 51 de ani, un recunoscut și apreciat osteopat cu origini românești. Bărbatul a lucrat în Erste și în Zweite Bundesliga, vreme de șase ani, la FC Nurnberg și Greuther Furth, după care și-a deschis propriul cabinet.

Îi ia câteva minute bune arătându-ți pe telefonul mobil sportivi și, mai ales, fotbaliști cu care a lucrat. Mai exact, pe care i-a „reparat”. Fiindcă oamenii vin cu dureri la el, apoi peste un timp pleacă „happy”. Cum povestește Claudiu. Sau Claudio, cum îi spun nemții, le este mai ușor să-i zică astfel.

De la Dragoș Grigore la Ngadeu și Andi Wolf, fostul căpitan al lui Monaco. De la Kopke, Irina Begu și un campion de jiu-jitsu la Pantilimon, Luchin, Sepsi, Torje, Mihăilă, Pușcaș, Pițian, Ivan, Oaidă, Axente, Edi Pap și mulți alți fotbaliști români.

Claudiu Nagy a fugit cu ultimul tren din Timișoara înaintea declanșării Revoluției din 1989!

Fratele tatălui său a murit în Canada, iar autoritățile „Epocii de Aur” din România ceaușistă nu i-au permis să plece să-și înmormânteze ruda. Tatăl lui Claudiu era lector la Facultatea de Sport din Timișoara și profesor de înot. S-a enervat de situație și a fugit din România!

„Tata a făcut parte din echipa olimpică de înot a Germaniei, care a luat medalie la Seul în 1988. Eu am fugit din România la 17 ani pe 15 decembrie 1989, cu o zi înainte de a începe Revoluția în Timișoara. Cu ultimul tren! Tata era deja plecat, eu am venit cu mama și cu fratele. Christian, fratele meu, este un reputat cardiolog la Washington, în Statele Unite.

Am venit de la început în Nurnberg, întrucât aici era lagărul pentru cei cu sânge nemțesc, ce veneau și solicitau azil. Noi avem sânge de sași în familie„, a povestit românul nostru.

După cursuri și specializări, Claudiu a fost în staff-ul medical al lui FC Nurnberg în timpul mandatului lui Klaus Augenthaler, fost campion mondial cu Die Mannschaft în 1990. Era preferatul lui Andreas Kopke, fostul mare portar al nemților.

„Eu sunt român cu sufletul, încerc să ajut unde merge. Am primit din România mulți, mulți jucători. Au venit cu probleme musculare. M-am deplasat și eu la formațiile noastre, am fost și în cantonamentele lor. Nu pot să plec prea mult, am cabinetul și familia în Germania”
Claudiu Nagy, osteopat

12 mii de români locuiesc în Nurnberg, orașul ce adună 530.000 de locuitori

500 de mii de români trăiesc în Germania, media de vârstă a celor ce conviețuiesc aici fiind de 33 de ani. Cei mai mulți români care trăiesc în Germania sunt în orașele Munchen, Nurnberg, Freiburg, Stuttgart și Koln

Putea fi și la naționala României, însă a fost dus cu vorba: „S-au băgat alții cu pile”

A fost și preferatul lui Kai Havertz, actualul star al lui Arsenal Londra, internaționalul de 25 de ani al naționalei Germaniei. Românul nostru – „heil-praktiker”, naturopat, osteopat – i-a câștigat încrederea neamțului când era jucător la Bayer Leverkusen. Claudiu a contribuit, la vremea respectivă, la înlăturarea durerilor ce nu-i dădeau pace mijlocașului ofensiv.

Uneori, ce nu reușește Marijana Kovacevici la Belgrad poate Claudiu Nagy la Nurnberg. „Nu pricep ce e aia vraci. E cineva în Serbia, o persoană care e numită astfel, Marijana. Unii au venit la mine cu dureri și i-am reparat. Eu nu mă bag peste nimeni, fac ceea ce pot”, a povestit Claudiu.

Și-a lăsat soția însărcinată cu al treilea copil fiind dispus să se alăture echipei naționale în preajma Euro 2016. Părțile s-au înțeles în privința detaliilor contractuale, doar că atunci când să plece spre Franța, pentru a se alătura primei reprezentative, n-a mai primit nici biletul de avion promis, nici măcar un telefon explicativ!

„S-au băgat alții cu pile la București… Asta e, nu mă bag, nu fac politică. Ajut dacă pot, dacă nu, stau în banca mea. Dar nu sunt cârpă! Nu sunt Harap-Alb, călare pe un cal fermecat, însă pot să ajut. Ca mine sunt și alții, eu știu asta, dar încerc să mă specializez permanent, să învăț, să acumulez”, a explicat Claudiu, cu un zâmbet amar în colțul gurii.

Episod dureros la FCSB: „Nici nu mi-a întins mâna, s-a uitat urât la mine”

Timișoreanul a însoțit și diverse echipe în cantonamente. S-a întâmplat în urmă cu mai mulți ani un episod ce l-a decepționat pe Claudiu.

„Am avut pe unul, Andrei Ionescu. Era „Balaci mic”, ceva de genul ăsta. Mi-a zis dacă pot să vin la Steaua, în cantonament, în Austria. A zis că a vorbit el cu antrenorul, că e totul OK. Și a venit medicul echipei, cei de la echipă nu știau că eu vorbesc românește.

Mi-era mie rușine de penibilitatea lui Andrei și a momentului. Eu vreau să dau mâna cu medicul echipei, iar el stă așa, se uită urât la mine: «Tu crezi că noi nu suntem buni?!». Eu nu vin să dau cuiva peste nas, să fac rău. Păcat!”, a reacționat românul.

Sursa: https://www.gsp.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Deputatul Marilen Pirtea a fost numit noul președinte interimar PNL Timiș

În cadrul întrunirii Biroului Permanent Național al PNL, desfășurată duminică seara, unul dintre punctele de pe agenda de lucru a fost desemnarea unui...

„A fost un an plin de incertitudini în mediul de business, iar instabilitatea politică accentuează problemele cu care se vor confrunta companiile anul viitor”

 Anul 2024 a adus concedieri în multe companii din domenii precum automotive sau IT&C, dar și stoparea unor investiții ce au fost inițiate...

Citește și :