6.7 C
Timișoara
duminică 20 octombrie 2024

VIDEO | Informații noi în cazul celor două grupări de pakistanezi și afgani! Cum funcționa rețeaua ilegală formată de aceștia?

ACTUALIZARE

În uma perchezițiilor, peste 30 de persoane au fost duse la audieri, iar alte 5 au fost reținute pentru 24 de ore. Aparent, membrii celor două grupări au avut conflicte pe fondul controlului rutelor de transport ilegal al migranților.

Grupările, pakistaneză și afgană, erau formate din călăuze, dar și membri care îi coordonau. Unul dintre membrii celor două grupări avea rolul de a păstra sumele de bani drept garanție sumele de bani primite de la migranți, până când aceștia reușeau să treacă granița. Ulterior, banii ajungeau la coordonatori și călăuze.

Coordonatorii racolau călăuzele și șoferii pentru transportarea migranților de la locații, către zone de „încărcare” din județul Timiș. De asemenea, un bărbat de 32 de ani din Timișoara caza migranții aduși ilegal în țară, prin această rețea.

Cinci dintre indivizii implicați au fost reținuți pentru 24 de ore. Este vorba despre reținerea a doi afgani, doi pakistanezi, dar și românul implicat. Aceștia au vârste cuprinse între 19 și 36 de ani. Mâine vor fi prezentați în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă.


Descinderi în casele membrilor unei grupări de migranți! Polițiștii i-au prins pe cei cinci bărbați care au omorât un afgan la începutul anului.

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș au descins în casele membrilor a două grupări specializate în trafic de migranți. Aceștia se fac vinovați de mai multe infracțiuni, inclusiv tâlhărie.

Este vorba despre o grupare de cetățeni Pakistanezi și una de cetățeni Afgani. Polițiștii au descins dis-de dimineață la opt adrese unde locuiau mebrii celor două grupări. Încă doi, urmează să fie aduși pentru audieri.

Ancheta a pornit de la cetățeanul afgan care a fost înjunghiat în 31 ianuarie 2024. În urma unui conflict spontan, afganul a fost bătut cu pumnii și picioarele, a fost lovit cu o țeavă metalică și apoi și apoi înjunghiat cu cuțitele de cinci bărbați din Pakistan. Bărbatul a murit pe loc. S-a întâmplat în cartierul Fabric, după cum reiese din informațiile transmise în luna februarie de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Timiș.

Membrii grupării sunt vinovați că nu au denunțat crima și nici bătaia, că au îngreunat cercetările autorităților. Ei au mai fost acuzați și de tâlhărie.

„Pornind de la omorul din data de 31 ianuarie 2024, comis asupra unui cetățean afgan, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au continuat cercetările și s-au sesizat din oficiu privind săvârșirea mai multor infracțiuni de trafic de migranți, nedenunțare, tâlhărie calificată și favorizarea făptuitorului, de către membrii ai două grupări specializate în trafic de migranți, respectiv gruparea afgană și cea pakistaneză. Astfel, în această dimineață, polițiștii au pus în executare, în județul Timiș, 8 mandate de percheziție domiciliară, urmând a fi puse în aplicare 10 mandate de aducere”, au transmis reprezentanții IPJ Timiș.

La percheziții au participat luptătorii S.A.S Timiș, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, criminaliștii dar și polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Timișoara.

 

Sursă foto: Ziua de Vest

Sursă video: IPJ Timiș

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :