6.2 C
Timișoara
marți 26 noiembrie 2024

Universitatea Politehnica Timișoara, strategie de dezvoltare pe 5 ani, cu sprijinul mediului economic și al administrației

Noua echipă de conducere a Universității Politehnica Timișoara a avut o primă întâlnire cu Comitetul Director al UPT, structură consultativă formată din reprezentanții marilor companii din regiune, care gestionează aproape 100.000 de locuri de muncă și care consiliază Politehnica în luarea deciziilor majore pentru universitate, cum sunt cele privind procesul educaţional, cercetarea, antreprenoriatul, internaționalizarea, dezvoltarea instituţională, sustenabilitatea etc.

Rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a prezentat Comitetului Director echipa de prorectori cu care își va pune în aplicare planul managerial și noua echipă de conducere a Senatului UPT. Plecând de la o amplă analiză asupra situației actuale, de la evoluția numărului de studenți, situația învățământului preuniversitar, natalitatea, atractivitatea marilor centre universitare, până la evoluția PIB-ului în regiune în ultimii 20 de ani, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan a prezentat și câteva soluții identificate pentru dezvoltarea economică, dar și pentru creșterea atractivității Timișoarei ca oraș, dar și a întregii regiuni, pentru care este însă necesară coordonarea eforturilor atât cu reprezentanții mediului economic, cât și cu cei ai administrației.

În cadrul acestei prime întâlniri s-a prezentat ce-și propune Politehnica pentru următorii 5 ani și atu-urile care pot fi valorificate, cu sprijinul Comitetului Director, pentru creșterea impactului UPT la nivel regional și chiar national, punându-se accentul pe strategia privind patrimoniul, unde UPT a derulat și are în derulare o serie de proiecte de renovare, extindere și dezvoltare durabilă, precum și pe activitatea de cercetare sau de transfer tehnologic, unde este așteptat, din partea Comitetului Director, sprijin în definirea unor priorități și inițiative, dar și în promovarea tendințelor emergente în tehnologie, fiind subliniată necesitatea identificării zonelor de interes în următorii ani pentru companiile din regiune.


Nu în ultimul rând, a fost realizată și o scurtă prezentare a strategiei privind Alumni UPT, ținând cont că în 2024 se împlinesc 100 de ani de la absolvirea primei promoții de ingineri, subiectul urmând să fie detaliat într-una din întâlnirile viitoare, alături de alte teme ce urmează a fi dezvoltate.
În perioada următoare vor avea loc întâlniri punctuale cu membri Comitetului Director pentru identificarea unor puncte de discuție și propuneri pentru viitorul plan strategic al universității, de interes pentru mediul economic. Politehnica Timișoara a fost prima universitate din România care a propus o structură a Comitetului Director formată din lideri ai companiilor din regiune, în urmă cu mai bine de 10 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Cine este Sergiu Celac, mentorul lui Călin Georgescu

Cine este Sergiu Celac, mentorul lui Călin Georgescu. Intrarea în turul II a independentului a fost neașteptată, prezidențiabilul neparticipând în campanie la dezbateri cu...

Cum să asortezi pantofii cu ținuta? Trenduri de modă disponibile online

Atunci când ne gândim la ținuta perfectă, ultima piesă pe care o alegem sunt pantofii. Cu toate acestea, pantofii au puterea de a schimba...

Citește și :