Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere, iar în acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și pentru admiterea la facultate; concursurile din cadrul proiectului „Universitatea Politehnica Timișoara, un pas spre viitorul tău!” pot asigura un loc fără a mai susține examenul de admitere; porțile celor 10 facultăți sunt mereu deschise pentru liceeni; în prezent, sunt în fază finală pregătirile pentru participarea la Târgul Educațional „Timișoara – ATU pentru educația ta”.
Ofertele pentru admitere sunt multe, dar cei care aleg Politehnica timișoreană o fac pentru calitatea actului educațional, pentru că cei care își dau silința pot câștiga cele mai mari burse, pentru șansa de a face practica la cele mai faimoase companii, pentru că au la dispoziție cea mai modernă bibliotecă din țară, cea mai mare bază sportivă, locuri în cămine pentru toți solicitanții, iar cel mai important, pentru că, la absolvire, 96% dintre ei își găsesc un loc de muncă bine plătit, în specializarea pe care și-au dorit-o și au urmat-o. De altfel, 70% dintre studenții UPT nu sunt timișoreni, dar rămân aici după absolvire. Rămân pentru că orașul, cel mai industrializat din țară și cu cel mai mare potențial de dezvoltare viitoare, le oferă perspectiva unei cariere de viitor. De altfel, pe plan mondial, național, regional și local este o nevoie acută de ingineri, nu doar în IT, ci în toate domeniile, alături de specializări adiacente, cum sunt managementul, arhitectura sau comunicarea.
Rata mare de angajabilitate a absolvenților are legătură și cu relația dezvoltată de Universitatea Politehnica Timișoara cu marile companii din regiune, majoritatea reprezentate și în Comitetul Director al UPT, ceea ce asigură oportunități foarte bune de practică, laboratoare dotate la cele mai înalte standarde, sprijin în derularea de proiecte și ulterior, după absolvire, un job potrivit specializării.
În ceea ce privește dotările, Universitatea Politehnica Timișoara dispune de o bază materială de invidiat, ce cuprinde cămine modernizate, patru baze sportive (cu bazine de înot, terenuri de tenis, fotbal, baschet, handbal, săli de forță etc., toate puse gratuit la dispoziția studenților), 4 unități de servire a mesei, laboratoare, amfiteatre, săli de curs și de seminar, ateliere, majoritatea modernizate, televiziune proprie, un campus virtual, centru cultural, muzeu etc.
În ceea ce privește viața studențească, ligile prezente în fiecare facultate sunt deosebit de active și derulează nenumărate proiecte și activități în toate domeniile de interes, iar prin programele internaționale de tip Erasmus+ studenții pot beneficia de burse de studiu sau stagii de practică în universități din toată lumea.
Nu în ultimul rând, Universitatea Politehnica Timișoara sprijină antreprenoriatul.
UPT a dezvoltat o serie de proiecte prin care studenții au beneficiat de finanțări pentru ideile lor de afaceri. Preocuparea Universității Politehnica de a atrage noi finanțări este permanentă pentru că studenții din domeniile tehnice pot veni cu idei care să aducă valoare în piață, însă au nevoie de un imbold pentru a face primii pași în antreprenoriat.
Cei care vor să afle mai multe despre ce înseamnă să fii student la Poli, despre baza materială, despre oportunitățile pe care le au atât ca student, cât și ulterior, ca absolvent, sunt invitați la standul Universității Politehnica Timișoara de la Târgul Educațional „Timișoara – ATU pentru educația ta”, care va avea loc în 5 aprilie 2024, între orele 9:00 – 18:00, la Convention Center Timișoara, str. Mărășești 1-3.