Protestul agricultorilor a cuprins și județul Timiș.
După ce modelul protestelor cu tractoare din Europa de vest dar mai cu seamă din Germania s-a extins și în alte țări mai din apropierea noastră iată că și la noi în județ se simt efectele acestor mișcări revendicative. În țară au fost deja blocaje de trafic. La București au fost și câteva incidente cu cei ce au fost reținuți pentru a nu intra în capitală până în apropăierea sediului guvernului.
Iată că în a treia zi și la noi în județul Timiș transportatorii si agricultorii s-au unit si au iesit pe drumuri.
La primele ore a pornit o coloană de utilaje din localitatea Dudeștii Noi, a trecut prin comuna vecină Sanandrei cu dorința de a ajunge la centura de nord a orașului. Intențiile erau neclare: fie de a bloca șoseaua fie de a accede spre centru orașului. Cum protstul nu ar fi fost prea vizibil în mod concertat au mărșăluit cu viteze foarte mici. De aici a rezultat și haosul de pe șosele ce tinde să se transforme în adevărat blocaj. Este forma agricultorilor de a spune cîă nu merg bine deloc lucrurile în domeniul lor dacă se aplică noile reglementări ce-i vizează.
Cum zvonurile circulă repede s-au mai alăturat un număr însemnat de utilaje agriole și din zona Săcălaz.
La orele amezei coloana de utilaje și camione era de peste 50 de vehicule la care s-au adăugat tot pe atâtea autoturisme. Chiar și șoferi ce nu erau din categoria transportatorilor s-au solidarizat cu protestatarii.
Încă nu există o strategie coerentă. Unii ar dori să plece spre București iar un alt grup ar vrea să blocheze circulația din jurului Timișoarei mai ales centura și arterele cu relevanță internațională.
DRDP Timişoara, ce se ocupă e bunul mers al teburilor pe drumurile naționale și autostrăzile din județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și parțial Alba, a oferit și o hartă a sectorul de drum afectat e proteste.