-2.9 C
Timișoara
duminică 5 ianuarie 2025

Organistul francez de origine neo-zeelandeză Christopher Hainsworth revine în Timișoara într-un concert cu Teodora Ciucur după 30 de ani

Una dintre cele mai titrate soprane va cânta și va încânta publicul meloman din Timișoara în această duminică. Pentru a da anvergură emersului artistic s-a mai alăturat și un faimos muzician francez ce revine în orașul nostru după trei decenii dar și o altă voce importantă în persoana Anei Maria Stănoia.
Soprana Teodora Ciucur va canta din nou acompaniata de organistul francez de origine neo-zeelandeză Christopher Hainsworth, dupa aproape 30 de ani. Alaturi de cei doi se va afla si soprana Ana Maria Stănoia.
Evenimentul, de o excepțională valoare artistică, este organizat de Episcopia Romano-Catolică în colaborare cu Asociația „Sunetul Legii”, pornită cu ceva ani în urmă de către avocatul timișorean Paul Ciucur va avea loc in 22 octombrie de la orele 12:00 în Domul in Piața Unirii.

„Dupa aproape 30 de ani, soprana Teodora Ciucur va concerta din nou în Domul Romano-Catolic din Timișoara alături de Christopher Hainsworth, organist titular al Catedralei din Béziers (Franța). De această dată, spectacolul este întregit și de glasul sopranei Ana-Maria Stanoia. Cele două artiste vor ataca împreună un duet de Andrew Lloyd Weber.
Orga Catedralei Episcopale, a fost recent renovată prin efortul susținut al profesorului dr. Walter Kindl, și va încânta auditoriul alaturi de acești muzicieni minunati”, explică demersul lor organizatorii concertului.
Din program vor face parte lucrări de Bach, Mendelssohn Bartholdy, V. Williams, M. Takle, C. Franck, G. Caccini.
Intrarea este liberă pentru publicul iubitor de muzică de calitate.


Christopher Hainsworth este organist și clavecinist născut în Noua Zeelandă, acum stabilit în sudul Franței, unde locuiește din 1981. A fost profesor asociat de muzică la Universitatea din Waikato (NZ) în de perioada 1996-2000.
Lucrează atât ca muzician liber profesionist, cât și ca profesor la Conservatorul din Beziers și, de asemenea, face călătorii în Noua Zeelandă pentru turnee de recitaluri.

Ana-Maria Stănoia, născuta în 10 Mai anul 1986 la Reșița, a început studiul pianului la vârsta de 8 ani sub îndrumarea părinților.Urmează Liceul de Artă Sabin Păuța ,din orașul natal, la secția canto clasic. Pentru studiile superioare vine în Timișoara la Facultatea de Muzică și Masterat la secția interpretare muzicală -canto.
Din anul 2007 pâna in anul 2022 a fost membră a corului Ion Românu al Filarmonicii Banatul din Timișoara.Din 2022 pana in prezent este artist liric in Corul Operei Nationale Române din Timișoara.
Participă la numeroase Master Class susținute de Jenifer Goltz (SUA), maestrul Davide Crescenzi, sopranele Mariana Nicolesco,Bianca Manoleanu și Sorina Munteanu. În 2018 castiga premiul 1 la Festivalul de Romante si Lied Nicolae Florei din Bocsa. In 2019 castiga premiul 1 la concursul de romante”Roze pe Bega” din Timişoara. In 2020 castiga premiul special ” Ioana Radu ” la concursul Crizantema de Aur de la Târgoviște.

Teodora Ciucur este absolventa a Academiei de Muzica din Bucuresti, sectia teoretica. A studiat canto particular cu M. Grebenisan si V. Tarjany. Calitatile vocale de exceptie, inteligenta, o educatie muzicala solida definesc personalitatea artistei, solista a Operei Romane din Timisoara, profesoara de canto, lied si oratoriu la Universitatea de Vest din Timisoara. Ciucur a interpretat rolurile principale din operele Traviata, Boema, Norma, Madama Butterfly, Fidelio, Faust, si din operete de Strauss, Kálmán etc.
Artista colaborat deseori in repertoriul vocal-simfonic cu Filarmonica „George Enescu“ si formatiile Radioteleviziunii Romane, precum si cu majoritatea orchestrelor simfonice din tara. Dupa 1989 incepe si o bogata cariera internationala cu turnee de opera si concert in Franta, Italia, Elvetia, Germania, Austria, Croatia, Belgia si Spania.
Intrarea liberă pentru toți iubitorii de muzică e calitate.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

SEMNAL EDITORIAL: Euro – liantul stabilității, Ed. Academiei,2024.

În plină furtună suveranistă însoțită de criza politică în (prea) numeroase state europene, Editura Academiei ne amintește că moneda euro a împlinit 25 de...

Șefii CFR SA și-au umplut buzunarele de Crăciun! Cât au ,,umflat” oamenii din subordinea ministrului Grindeanu din indemnizațiile de membri ai Consiliului de Administrație

Guvernul a tăiat, pe motiv de austeritate, compensațiile studenților pe tren și ceferiștilor, dar a dublat indemnizațiile membrilor din Consiliul de Administrație al CFR...

Citește și :