Adunarea Generală a membrilor Rețelei Internaționale a Catedrelor Senghor ale Francofoniei (RICSF), la Universitatea de Vest din Timișoara

81

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) și Catedra Senghor a UVT au onoarea să invite iubitorii limbii franceze la evenimentele prilejuite de Adunarea Generală a membrilor Rețelei Internaționale a Catedrelor Senghor ale Francofoniei (RICSF), organizată între 11-13 octombrie 2023, la Timișoara, oraș care deține în 2023 titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Adunarea Generală a RICSF și evenimentele asociate sunt onorate anul acesta cu înaltul patronaj al Ambasadei Franței în România. O sesiune festivă de deschidere va avea loc în dimineața zilei de 11 octombrie, la sediul Universității de Vest din Timișoara (de la ora 9.30, în amfiteatrul A01), care va reuni membri ai rețelei și invitați din mediile academice, diplomatice, economice și administrative legate de Francofonie.

Cu această ocazie, în data de 11 octombrie 2023, organizăm și Ziua Științifică a RICSF, cu o puternică componentă interdisciplinară, axată în acest an pe tema: „Geopolitica Francofoniei: Identități, solidaritate, cooperare globală și regională”. Acesta este un eveniment științific deschis membrilor și nemembrilor rețelei, cercetătorilor, specialiștilor și diplomaților francofoni, care reflectă asupra locului și rolului Francofoniei și francofoniilor în aceste lumi în mișcare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.