0.1 C
Timișoara
marți 26 noiembrie 2024

Primul pacient din vestul țării infectat cu virusul West Nile, internat la Spitalul de Boli Infecțioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

Pacientul, în vârstă de 50 de ani, din județul Timiș, a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș, acuzând simptomatologie specifică unei boli infecțioase.

A fost internat în Secția de Boli Infecțioase a unității sanitare și i-au fost recoltate probe de sânge care au fost analizate în laboratorul Spitalului Victor Babeș. Diagnosticul de suspiciune a fost confirmat, după ce au fost detectați anticorpi de tip Imunoglobulină (IgM).

„Pacientul s-a prezentat având simptome ușoare, dar persistente: febră, fotofobie, afazie, vedere dublă. A primit indicație de tratament simptomatic, antitermic, de echilibrare hidroelectrolitică, și vitaminoterapie. Starea lui de sănătate este acum stabilă. Pacientul va mai rămâne în spital câteva zile sub supraveghere. Deocamdată, nu se pune problema unei agravări a stării lui de sănătate. Vorbim, până la urmă, despre o boală infecțioasă care, însă, la persoane cu alte boli asociate sau comorbidități poate duce la o infecție a sistemului nervos central sau, în cazurile foarte grave, ceea ce nu este în situația de acum, la deces”, spune dr. Anca Elena Ianițcaia – medic specialist Boli Infecțioase – Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Spitalul Victor Babeș a informat Direcția de Sănătate Publică, raportarea urmând a fi transmisă Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Infecția cu virusul West Nile este transmisă prin înțepătura de țânțar și determină la persoanele adulte o neuroinfecție care, însă, în majoritatea cazurilor, este subclinică. Ocazional poate duce la aparitia unei meningite aseptică sau encefalită severă, în special în rândul vârstnicilor. Majoritatea pacienților au infecții care însă nu prezintă simptome evidente.

Recomandări:

-Evitați expunerea la țânțari purtând îmbrăcăminte cu mâneci și pantaloni lungi

-Utilizați substanțe chimice repelente pentru țânțari

-Împiedicați pătrunderea țânțarilor în locuințe folosind plase de protecție

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Debut în forță la UPT Nippon Autumn Fest – Kakehashi

UPT Nippon Autumn Fest - Kakehashi, organizat de Centrul Jutsu pentru colaborarea cu Japonia din cadrul Universității Politehnica Timișoara, a debutat în forță. Vineri, 22...

A fost majorată suma alocată Programului de susţinere a producţiei de cartof de consum în anul 2024

În Ședință de Guvern a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea art. 8 și 13 din HG nr. 150/2024 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis...

Citește și :