Județul Timiș și-a deschis „lada cu zestre” într-un festival-concurs cu peste 3500 de artiști, 7 spectacole folclorice, cu un total de peste 40 de ore de spectacol, 35 de expoziții etnografice și de meșteșuguri tradiționale și peste 400 de preparate gastronomice.
Sânnicolaul Mare a cucerit pentru a a doua oară trofeul Festivalului – Concurs „Lada cu Zestre” cu o prezență impresionantă, cu sute de artiști, zeci de expoziții, recitatori în grai bănățean, colecții etnografice și gastronomie tradițională, acumulând un total 171 de puncta la jurizare.
Clasamentul pe localități, la categoria Laureați este următorul: Premiul I – Deta (107 puncte), Premiul II- Făget (104 puncte) , Premiul III – Găvojdia (66 puncte).
Clasamentul pe localități la categoria Zestrea Timișului este: Premiul I – Giroc (89 puncte), Premiul II – Voiteg (83 puncte), Premiul III – Ghilad (71 puncte).
Clasamentul detaliat este disponibil pe www.cecart.ro . Se vor acorda premii în bani localităților, în funcție de punctajul total acumulat, după cum urmează:
Marele premiu – 4.500 de lei; Categoria „Laureați” Premiul I – 4.000 de lei,
Premiul II – 3.500 de lei, Premiul III – 3.000 de lei; Categoria „Zestrea Timișului”,
Premiul I – 3.000 de lei , Premiul II – 2.500 de lei, Premiul III – 2.000 de lei.
Juriul festivalului a avut următoarea componență: la secțiunea Coregrafie, Nicolae Stănescu, Marius Ursu, Peri Vasile; la secțiunea Muzică, prof. Carmen Popovici – Dumbravă, prof. Marius Cîrnu, prof. Remus Vălungan; la secțiunea Poezie dialectală /Teatru Popular: Felicia Stoian, dr. Adela Popa, la secțiunea Expoziții /Colecții: dr. Maria Hadiji, Alina Mafa, iar la secțiunea Gastronomie: prof. Mărioara Pisat, chef Nicolaie Tomescu.
Festivalul – Concurs „Lada cu Zestre” s-a desfășurat în parteneriat cu primăriile și consiliile locale din județ și cu susținerea financiară a Consiliului Județean Timiș.
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este instituție de cultură în subordinea Consiliului Județean Timiș.