Sărbătoarea Trecerii פֶּסַח 5783

83

Comunitățile evreiești din întreaga lume au intrat în zilele de celebrare a Pesah-ul, o sărbătoare ce amintește de voința puternică a poporului evreu de a-și făuri propriul destin. Pesah-ul reprezintă o lecție puternică a istoriei care ne relevă, de fiecare dată, triumful libertății și demnității umane în fața robiei și a tiraniei.

Prim ministrul Nicolae-Ionel Ciucă folosește prilejul pentru a felicita comunitatea mozaică.
„Îmi exprim prețuirea pentru contribuția pe care comunitatea evreiască a adus-o dezvoltării și modernizării României, pentru implicarea în demersurile dedicate cultivării solidarității și dialogului social. În același timp, reafirm angajamentul Guvernului României în ceea ce privește promovarea vieții evreiești, a coeziunii, diversității, drepturilor și libertăților fundamentale, combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură.
Transmit membrilor și conducerii Federației Comunităților Evreiești din România, precum și evreilor din întreaga lume gândurile mele bune, alături de urările de pace, liniște sufletească, împliniri și prosperitate!”
„Hag Pesah Sameah!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.