În lumea tot mai agitată de care au parte elevii în drumul lor spre și de la școală, apar o seamă întreagă de situații ce pot scăpa de sub control. Nici măcar în incinta unității de învățământ nu se pot controla absolut toate necunoscutele. Cu toată supravegherea atentă a cadrelor didactice, pot apărea chestiuni ce nu sunt prevăzute. Multe școli au încerccat să se implice și s-au aliniat la un fel de educație ce este axată pe evitarea pericolelor. Subprefectul Sorin Ionescu nu și-a uitat ocupația de bază, cea de dascăl, și a participat în dublă calitate de profesor dar și de politician la un eveniment școlar inedit. Iată ce are de spus profesorul Ionescu despre siguranța școlară:
„Şcoala Gimnazială Nr. 21 „Vicențiu Babeş” Timişoara este unitatea de învățământ în cadrul căreia astăzi s-au desfășurat activitățile proiectului pilot „ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ!”. Elevii, părinții, cadrele didactice și conducerea școlii au dat dovadă de deschidere și înțelegere în ceea ce privește nevoia și participarea activă la activitățile educative și de informare. Astăzi elevii și profesorii au participat și la activități practice de siguranță rutieră și simularea unei evacuări în caz de incendiu. Îi felicit și le apreciez implicarea tuturor reprezentanților instituțiilor partenere în acest proiect de prevenire și combatere a violenței în școli, inițiat de Instituția Prefectului Județul Timiș: Inspectoratul Scolar Judetean Timis, Biroul de Siguranță Școlară – IPJ Timis, Biroul Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Timis, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timis, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara – CR Timisoara Anitp, Directia Generala Politia Locala Timisoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș ”General Moise Groza” – Ordine Publică, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Glad Voievod” Timișoara, ISU Timiș, Penitenciarul Timișoara, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș.
Reamintesc faptul că prin punerea în aplicare a proiectului pilot al campaniei „ȘCOALA TA ÎN SIGURANȚĂ” se urmărește atingerea următoarelor obiective: îmbunătățirea modului de comportare și comunicare al elevilor din învățământul preuniversitar pe timpul prezenței în școală sau în zona adiacentă desfășurării cursurilor; îmbunătățirea disciplinei în școală și reducerea/eliminarea evenimentelor deosebite, prevenirea delicvenței juvenile și a violenței în instituțiile preuniversitare de învățământ; creșterea nivelului de conștientizare a minorilor cu privire la implicațiile pe care le are asupra viitorului lor, comiterea unor fapte de natură penală; sporirea nivelului de informare a minorilor, a părinților acestora și a cadrelor didactice referitor la drepturile și obligațiile ce le revin prin lege. Vom continua campania de prevenire și combatere a violenței în școlile județului Timiș, atât în mediul urban, cât și în mediul rural!”