Unul din cei mai populari lideri de partid, care a făcut carieră în administrația județului, revine în prim planul bătăliilor politice cu un elan apreciabil!
În 19 decembrie 2022, Titu Bojin a fost cooptat în echipa de conducere a Partidului Umanist Social Liberal filiala din Timiș. După o perioadă în care a stat pe tușă, a simțit că mai are suficientă experiență pentru a reveni în ,,cușca cu lei”. Și, iată că din primele zile din ianuarie, după ce a văzut cu cine va fi coleg și ce forțe va avea la dispoziție, și-a asumat și misiunea încredințată de a revigora, ca președinte interimar, formațiunea. Din start a recunoscut că nu va avea o misiune prea ușoară în tentativa de a face dintr-un partid destul de mic (după cum însuși recunoaște) o forță credibilă în jocul puterii politice din zona nostră. Pentru moment, Bojin spune că nu are ambiții peste ce este rezonabil de crezut că ar putea obține, dar admite că în politică orice este posibil, ca și butada că „niciodată să nu spui niciodată”.
Acum, Titu Bojin a ieșit pentru prima dată în fața opiniei publice ca președinte al noului partid și a făcut o mică dare de seamă cu realizările din cele două luni de când se află în această postură. Deși reușitele nu sunt foarte mari, ele sunt notabile, totuși, dacă luăm în calcul că gruparea social-liberală are, deja, 665 de membri cu acte în regulă în cele 68 de localități din județ.
Din numărul total al membrilor, 65 sunt recent aduși de către noul lider. Majoritatea sunt novici în politică, dar o parte au mai făcut parte și din alte formațiuni. A contat valoarea lor umană, ca specialiști și organizatori și nu faptul că au mai fost sau nu înregimentați politic până acum. Nu contează faptul că sunt „traseiști” (după un termen popular între politicieni) dacă sunt oameni ce pun umărul la muncă și au ceva de spus și de făcut, potrivit fostului președinte al Consiliului Județean Timiș.
Titu Bojin nu ascunde faptul că ar accepta propunerea de a candida la una din seriile de alegeri din anul ce vine. Dar încă nu știe dacă va opta pentru a fi consilier județean sau poate chiar parlamentar.
„ Dacă voi candida? Sigur că intenționez să candidez împreună cu colegii mei la o funcție. Nu am stabilit care dintre funcții, având în vedere că sunt patru tipuri de alegeri. Să vedem cum se vor aranja ele în viitorul apropiat, pentru că înainte cu un an trebuie să se stabilească data alegerilor, dacă se comasează.
Ar trebui să se găsească o modalitate de comasare pentru că, parcă, sunt prea multe cele patru tururi de alegeri într-un singur an… Nu am să fac predicții, nici sondaje pe Facebook cum face prietenul meu Nicolae Robu, să vă dau toată ziua cifre, dar sunt convins că la ora actuală am, și eu, și PUSL, destule șanse de succes. Acest partid se situează undeva în coasta celor mari, pe acolo, cu un procent de 6 – 7 la sută, scor pe care îl vom realiza cu partidul și în alegerile locale. Iar la cele generale sigur vom fi în alianță cu un alt partid, spune, președintele Bojin.
Deși îi apreciază pe Călin Dobra și pe Alin Nica ca persoane, în particular, nu același lucru se poate spune despre activitatea lor în fruntea Consiliului Județean Timiș. În cei patru ani de mandat ai lui Dobra, la care se adaugă cei trei ani ai actualului președinte, Nica, nu s-au finalizat proiecte majore de interes general pentru județ.
La fel ca acum zece ani, de pildă, noul stadion, sala polivalentă, un aquaparc sau o legătură reală a orașului la autostradă rămân în continuare simple deziderate. De la vise la îndeplinirea lor e cale lungă.
„Lucrurile nu merg deloc bine în județul Timiș. Mă uit cu dezamăgire la ce se întâmplă la Consiliul Județean. După cei patru ani ai domnului Dobra nu prea a ieșit niciun proiect deosebit care să poată să demonstreze capacitatea sa la vârful Consiliului Județean Timiș. După alți trei ai domnului Nica, care mai mult lipsește de la CJT, la fel de prost stăm la capitolul infrastructură. Regret să spun că, după șapte ani de la plecarea mea din fruntea CJT nu s-a întâmplat mai nimic notabil în Timiș. Nu e un proiect de județ care să se vadă, nu e o sală polivalentă, un stadion de care discutăm de zeci de ani, discutăm de un aquapark, legătură la autostrada etc. Cu un președinte lipsă, care nici nu dă pe la CJT, care nu reușește să coaguleze o echipă profesionistă în fruntea județului, viitorul arată sumbru. Îmi pare rău că Timișul oferă rateuri după rateuri”, a mai adăugat Titu Bojin.
În analiza sa despre starea județului, președintele PUSL Timiș apreciază totuși activitatea actualului ministru al transporturilor, cu toate că nu mai sunt colegi de partid. Sorin Grindeanu a mai impulsionat puțin treburile pe șantierele pe care le vizitează des. În acest ritm, drumul de conexiune de la Sînandrei până la autostradă ar putea fi finalizat în acest an.
Partidul Umanist Social Liberal lucrează deja la un program al județului Timiș.
Referindu-se la planurile electorale, Titu Bojin afișează un optimism ponderat. La alegerile locale se va porni cu 20 de candidați de primar și se dorește ca partidul să câștige primăriile a cel puțin șase sau șapte localități. Dacă acum partidul are 12 consilieri în diferite localități, Bojin dorește ca, în cel puțin jumătate din acestea, să se regăsească la timonă și membri PUSL, după 2024.
Ca un ultim punct negativ al mandatelor recente la conducerea CJT, Titu Bojin s-a arătat șocat de faptul că în toți acești ultimi șapte ani au rămas fonduri excedentare necheltuite pentru investițiile din județ. ,,Acest fapt nu este ceva din domeniul normalității administrative. Să ai bani și să nu fii în stare să îi cheltuiești, e ceva de neînțeles. Aiuritor!”, a concluzionat liderul PUSL Timiș.