La final de an orice gospodar trage linia pe o hârtie, adevărată sau virtuală și își face o mică socoteală ca să știe cum a încheiat anul. Dacă a făcut un leu în plus sau a ieșit în pagubă.
Un astfel de gest a făcut și colectivul Aqutim, la proporții mult amplificate de faptul că a trebuit să adune sute de milioane de lei dar și de euro de investiții și de încasări. Una peste alta datele prezentate azi de directorul general Ilie Vlaicu par a fi foarte bune.
Dacă era doar opinia celor de la noi din județ puteam crede că e vorba de un partizanat local. Dar locul obținere locului întâi pe țară la Topul Național al Firmelor la secțiunea Servicii, Intreprinderi Mari pentru Captarea, tratarea și distribuția apei nu este un lucru la îndemâna oricui.
Înainte de a prezenta bilanțului anului ce se încheie directorul Vlaicu a făcut un mic expozeu istoric în care a arătat că intreprinderea sa are câteva priorități naționale iar unele chiar europene. Doar un mic exemplu și lucrurile sunt destul de clare. Stația de epuare a Timișoarei este una din cele mai vechi de pe continent chiar înaintea celei din Munchen.
„Ne înjură lumea pentru că ce facem noi sunt lucruri mai puțin vizibile. Se află sub pământ. Spargem drumuri și trotuare dar facem treabă bună!”
Timișorenii trebuie să afle un fapt înbucurător. Deși prețul cheltuit pentru energie este de aproape zece ori mai mare față de anul trecut nu se vor ridica tarifele încasate de Aquatim. Doar dacă inflația va deveni exagert de ridicată, poate, doar în a doua jumătate a anului viitor ar putea crește unele taxe.
Datele sintetice ale Aquatim-ului pot fi urmărite în filmul de mai jos.