6.2 C
Timișoara
marți 26 noiembrie 2024

Consilierul fostului președinte Obama a conferențiat la Timișoara | FOTO-VIDEO

Cum nici măcar sistemele de date electronice nu sunt ferite de răufăcătorii ce manipulează tastatura, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găsit de cuviință să se aplece asupra fenomenului.

Pentru a pune în temă mediul de afaceri, dar și alte instituții ce sunt vizate de posibile atacuri cibernetice a fost organizată o conferintă cu caracter de workshop cu incitanta temă de actualitate.

Subiectul abordat este simplu de dedus chiar din enunțarea temei: „Protejați-vă compania de un atac cibernetic și asigurați valoarea”.

Evenimentul a avut loc în data la 1 noiembrie la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Timișoara, Bd. Eroilor de la Tisa nr.22.

Pentru a da o maximă credibilitate celor discutate a fost invitatați cei mai de seamă specialiști în domeniu. Aceștia sunt membri ai prestigioasei companii americane Cyber Level Ins în frunte cu unul din proprietarii companiei Dan Shomon. Dânsul, împreună cu consultanții Virgil Tiran și Petre Rainof, – experți în protecția și asigurarea securității cibernetice au prezentat ultimele noutăți în domeniu.

Ca o noutate, e de notat că, în premieră, firmele participante au putut aplica pentru o poliță de asigurare de securitate cibernetică, de probă, gratuită, oferită de compania Cyber Level Ins.

Câteva cuvinte despre distinșii invitați:
Dan Shomon este fostul manager de campanie și director politic pentru fostul președinte al SUA, Barack Obama. Shomon este în prezent proprietarul Dan Shomon Inc. în America și, de asemenea, unul dintre proprietarii Cyber Level Ins, o companie de brokeraj de asigurări care desfășoară afaceri în România și în toată Europa. Dl. Shomon este consultant în relații guvernamentale care reprezintă multe companii importante din Fortune 500, inclusiv Pfizer, Motorola Solutions, Adobe și CA Technology/Broadcom. Dl. Shomon a obținut o diplomă de licență de la Universitatea Georgetown din Washington, D.C. și o diplomă de master de la Universitatea din Illinois.

Virgil Tiran este, de asemenea, consultant pentru Cyber Level Ins și este un antreprenor american de afaceri de mare succes. Născut și crescut în Arad, România, domnul Tiran a emigrat în Statele Unite și și-a construit un imperiu de dezvoltare imobiliară de succes care, inclusiv, a supravegheat construcția a peste 3.500 de unități de locuințe. Este fostul președinte al Clubului de Afaceri Român din Chicago, o bancă importantă, iar în prezent este proprietarul a două companii de sănătate de succes.

Petre Rainof este consultant pentru Cyber Level Ins și funcția sa este Marketing Manager responsabil de biroul companiei din București. A obținut o diplomă de master la Universitatea din Sofia în Jurnalism și la Universitatea de Drept din București. A deținut funcția de Director de Marketing și Comunicare pentru una dintre marile companii energetice și Director General pentru cea mai mare companie de stat în administrarea imobiliară din România. De asemenea, în calitate de fost membru al Consiliului de Administrație și Director General, ajută companiile să își dezvolte proiectele de afaceri în România.

Discuțiile dezbatere au fost deschise de Mihaela Tomescu director al CCIA Timiș. Prefectul Mihai Ritivoiu a explicat foarte aplicat, cât de periculos este progresul internetului ce nu este stăpânit de specialiști. Uneori răufăcătorii sunt mai specialiști decât cei ce lucrează cu sistemele informatice. Pentru a descreți frunțile dânsul a povestit cum a ratat cariera de hacker în copilărie când a încercat să-și păcălească colegii de școală cu un soi de virus inventat de el pentru micile calculatoare pentru jocuri folosit de elevi.


„Sunt onorat să fiu azi în Timișoara pentru a avea o prezentare la Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Sunt un cetățean american și sunt unul din proprietarii unei o companie de securitate cibernetică (se numește CYBER LEVEL INC). Noi avem un parteneriat între compania noastră și Camera de Comerț și Industrie a României. Lucrăm cu companiile românești membre ale Camerei de Comerț și Industrie pentru a ne asigura că beneficiază de protecția necesară în domeniul securității cibernetice și totodată că sunt asigurate pentru securitate cibernetică.
CYBER LEVEL INC oferă companiilor membre o poliță de asigurare cu o perioadă de încercare gratuită de o lună astfel încât să ne asigurăm că aceste companii membre ale Camerei de Comerț și Industrie sunt protejate din punct al securității cibernetice.

Astăzi vor participa la eveniment domnul Mihai Ritivoiu care este prefectul județului Timiș și care va ține de asemenea un discurs în cadrul acestei întâlniri și de asemenea va fi invitat unul dintre experții de renume mondial în domeniul securității cibernetice din Israel domnul Oren Elimelech.

Nu în ultimul rând trebuie să spun că aceasta nu este prima mea vizită aici la Timișoara. Este cea de-a treia. Am mai participat la o prezentare, împreună cu unul din senatorii americani care a lucrat împreună cu președinte Barack Obama în urmă cu nouă ani când de asemenea am fost oaspeții Camerei de Comerț și Industrie locale de aici și am făcut prezentări pentru companiile membre ale Camerei.”

A declarat în deschiderea evenimentului de azi de la Centru de Afaceri al CCIAT, domnul Dan Shomon fost consilier de campanie al fostului președinte al Statelor Unite, Barack Obama și unul din proprietarii CYBER LEVEL INC.

În continuare domnia sa a avut amabilitatea să mai explice câteva elemente esențiale referitor la spinosul subiect al atacurilor cibernetice ce pândește în orice colț al lumii.
– Domnule Shomon, pericolul unui atac cibernetic a sporit în ultima vreme dacă ne uităm la politica internațională plină de războaie și conflicte… ce părere aveți de acest pericol?
– Da ! Sigur! Uitați, doar cu două săptămâni în urmă mai multe aeroporturi din Statele Unite au fost atacate cibernetic de hackeri din Rusia.

Apreciem în mod deosebit relația noastră de parteneriat cu România pentru că Rusia nu atacă doar pozițiile Ucrainei ci au atacuri inclusiv împotriva Statelor Unite dar și a întregii lumi (din punct de vedere cibernetic evident).

– Ce propuneți pentru protecția site-urilor web sau e-mail-uri. Ce soluții propune compania dumneavoastră?
– Bună întrebare! Soluțiile noastre sunt numeroase. Așa cum am spus lucrăm cu membrii Camerei de Comerț și identificăm unde sunt slăbiciuni. Unde acestea pot fi descoperite. Unde sunt probleme în sistemele lor de securitate. Astfel construim cele mai bune soluții de protecție și vom controla aceste sisteme împotriva atacurilor. Aceste companii vor fi pe deplin protejate împotriva atacurilor.

Dar întrebarea este foartwe bună pentru că, după cum știți, sunt o serie întreagă de amenințări de tipul atacurilor prin e-mail prin trimiterea de fishing sau transmiterea unor link0uri care dacă sunt accesate evident că toată infrastructura informatică poate fi compromisă.

– Ce oferă compania în sensul protecției cibernetice se aplică doar strict la firme economice sau eventual sunt valabile și pentru administrația locală?
– Chiar ieri la prezentarea de la Arad am fost chestionați de reprezentatul unui muzeu ce căuta metode se securitate. Discuția a fost despre faptul că muzeele au, bineînțeles, o serie întreagă de documente de arhivă de o valoare inestimabilă și care de asemenea pot fi atacate la rândul lor prin aceste atacuri electronice. Astfel ele (muzeele) au nevoie de acest tip de produse de securitate cibernetică și de asigurări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :