Elevi timișoreni, ce învață după sistemul Montessori știu să împletească frumos învățătura și jocul. Acest joc este de fapt o treabă foarte serioasă, dovadă rezultatele deosebite obținute recent la olimpiade internaționale . Recent au devenit campioni internaționali la Mind Lab!
Elevii de la Montessori Haus Timișoara au obținut o nouă performanță internațională. Delia, Mark, Neo și Andi au fost medaliați cu aur la Olimpiada Internațională de Mind Lab care s-a desfășurat la Halkidiki, Grecia. Echipa formată din cei patru copiii s-a calificat în această fază a competiției după ce s-a clasat pe locul II la faza națională, care a avut loc în urmă cu o lună, la București.
Copiii au întrecut echipa din Brazilia, care a luat argintul, iar locul 3 a revenit tot României. Școala „Anastasia Popescu” din București a obținut bronzul la Olimpiada Internațională. Elevii timișoreni au excelat și la etapa individuală a Olimpiadei. Andi Triff a luat aurul la Abalone, iar Delia Caraiman a obținut bronzul la Octi. Olimpiada Mind Lab este un eveniment educațional ce presupune mai multe jocuri cum ar fi Dame, Abalone, Octi sau Quoridor. Acestea au ca scop dezvoltarea gândirii şi a abilităţilor emoţionale ale participanţilor, dar dezvoltă şi capacitatea de atenţie, cât şi alte abilităţi cognitive.
Echipa de la Montessori Haus Timișoara nu este la prima performanță de acest gen. Și anul trecut, copiii au reușit să obțină locul I la Olimpiada Internațională de la Istanbul, iar în urmă cu doi ani, ei au luat locul 3 la Olimpiada de la Budapesta.
Primăria municipiului Timișoara a hotărât să încurajeze copii să devină cât mai bine pregătiți chiar și prin moduri neconvenționale, cum este jocul. Viceprimarul Dan Diaconu a primit o delegație a campionilor, însoțiți de profesoarele lor și de părinți. Tinerii au primit plachete de onoare și albume despre orașul nostru. Tot cu acest prilej au fost îndemnați să continue să se pregătească asiduu. Nici elevii nu s-au lăsat mai prejos și nu au venit cu mâna goală. Au pregătit câte ceva din ceea ce meșteresc ei la ore. De la câteva desene și obiecte împodobite până la câteva borcane de gem preparate de cei mai mici din clasele întâi și a doua.
Antrenoarea copiilor, Adina Jaraba, declară că adeseori este pusă în dificultate și este înfrântă la aceste jocuri de inteligență și strategie de proprii ei ucenici, atât de mult au evoluat în ultima perioadă.