Luna iunie a acestui an a fost mai ploioasă ca niciodată. Aproape că nu a fost zi să nu se rupă norii pe undeva prin Banat. Cu toate aceste potopuri, nu au fost inundații sau alte necazuri așa cu s-a întamplat prin alte județe ale țării. Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a ținut sub control permanent situaţia hidrologică a cursurilor de apă aflate în bazinele Timiş, Bistra, Bârzava, Caraş şi Bega Veche.
În ciuda atenţionărilor hidrologice de cod galben şi portocaliu, ceea ce înseamnă creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice timișene, nu au fost probleme majore cu depăşiri ale cotelor de apărare.
Doar într-un singur loc au fost probleme punctuale rezolvate destul de rapid. Și anume o atenționare de cod roșu pe râul Bârzava, pe sectorul aval de Gătaia (îndiguit). Formaţia de Intervenţie Rapidă s-a deplasat în cursul zilei de 16 iunie pe malul stâng al Bârzavei, 2 km amonte de podul rutier Banloc-Partoş, unde s-a constatat că există infiltraţii discontinue prin corpul digului pe o lungime de circa 30 metri. S-a intervenit rapid pentru izolarea porțiunii afectate.
Singura problemă mai importantă a apărut în satul Poieni, aflată pe râul Bega, unde au căzut precipitaţii sub formă de ploaie care au atins într-o oră cantitatea de 76,6 l/m² , ceea ce a dus ca afluenţii Begăi, pârâul Valea Bisericii şi pârâul Saşa, să acopere şoseaua din localitate de nămol şi apă. Dar nu au fost cazuri de locuințe sau gospodării inundate.
De asemenea la Buziaș au fost inundate cinci gospodarii dar urmările au fost lichidate rapid.
În urma vijeliei de luni seara au fost rupți sau dezrădăcinați un număr de 30 de copaci în tot județul din care majoritatea în Timișoara.
Luni seara grindina de o mărime neobișnuită a făcut prăpăd in localitățile Beregsăul Mare și în Săcălaz, dar pompierii nu au fost chemați.
Situația a fost mult mai rea în județul învecinat, Hunedoara. 21 de subofițeri din Timiș au plecat să-și ajute colegii din Valea Jiului la operațiuni de decolmatare și îndepărtarea apei din case, curți și subsoluri de blocuri.