6.2 C
Timișoara
miercuri 27 noiembrie 2024

Cel puțin 100.000 de euro în joc, manevre politicianiste oculte, în detrimentul cărășenilor

Județul Caraș-Severin este parcă destinatarul unui blestem care-l ține în izolare de ani de zile. Insuccesul profund se datorează în principal, susțin observatorii pragmatici, politicilor autarhice ale găștilor de partid. Aproape agramați și lipsiți de o minimă cultură și anvergură intelectuală, mulți dintre liderii ultimilor ani au dovedit însă impresionante abilități marcate de o viclenie specifică, pentru a-și umple buzunarele lor și apropiaților lor.

Bunăoară, au trecut mai bine de două săptămâni de la alegerile locale şi judeţul Caraş-Severin nu are autorităţi locale alese și învestite. A trecut campania, după noi, potopul. Consiliul județean nu are un președinte, în urma alegerilor, nu există încă vicepreședinți și nici viceprimari. Interimatul acesta păgubos se prelungește nepermis de mult, pentru că manevrele oculte bat lejer interesele județului. Care județ are o sumedenie de probleme, începând cu gunoiul menajer, care, în ciuda faptului că există un deponeu de zeci de milioane de euro, în proximitatea Reșiței, nu are unde să fie dus. Și nici județul Vâlcea pare-se că nu-l mai primește. Dar nu numai asta, ci lipsește o întreagă strategie de dezvoltare, care ar trebui pusă în operă imediat. Industria e la aparate, turismul de asemenea. Dar liderii aleși ai Carașului pregătesc trădări, lovituri de alcov și altele asemenea. Cine să fie președintele pare să fie provocarea number one a acestui județ minunat dar oropsit de politicieni slabi dar profund corupți.

Practic, Consiliul județean a fost câștigat pe bune de PSD. Acum, se cunosc păcatele PSD, dar realitatea electorală i-a acreditat cu cele mai multe voturi. Președintele organizației județene,  Ion Mocioalcă – dat ca sigur viitor președinte al Consiliului județean  – anunțase o alianță cu UNPR și chiar cu PMP, ceea ce ar fi asigurat social-democraților, care oricum aveau un vot în plus, majoritatea mandatelor. Numai că, liderii PNL, Marcel Vela, după cum se susține, n-au stat degeaba. Manevrele lor de alcov și banii puși în joc pot întoarce evidența electorală. Ce contează alegătorul? Ce contează că amânăm săptămâni întregi să ne apucăm de treabă? Importantă e jucăria liderului, pentru care longevivitatea din fruntea trebii trebuie să fie maximă, pentru a-și asigura scutul politic atât de râvnit. La Caraş-Severin, după demisia anunţată de Iustina Turnea, un autoritar lider PNL, a urmat o serie de excluderi din partidul lui Marcel Vela, chiar la Caransebeş. Alianţa cu UNPR-ul lui Tabugan a fost pecetluită, se pare, cu promisiunea locului 1 pe lista PNL la Senat a liderului UNPR.

Deci, PNL are 15 voturi în CJ. PMP-ul lui Traian Băsescu, mare combinator, a decis să meargă tot cu PNL la CJ. Aici au intervenit negocieri pentru Bocşa, Băile Herculane şi, evident, Reşiţa, unde noul primar a luat taurul de coarne şi a rezolvat principala problemă a oraşului: ruga de Sfinții Petru și Pavel, protectorii spirituali ai municipiului! În luptă s-a aruncat şi promisiunea că dr. Paul Purea, consilier judeţean al PMP, îl va înlocui la conducerea Spitalului de Urgenţă din Reşiţa, pe dr. Dumitru Secăşan. Deci, 17 voturi, la limită! PNL, se spune, s-ar mai baza pe trei trădări de la PSD, că ar exista nişte înregistrări video cu comisioane, 100.000 de euro, se pare. Sau, cel puțin 100.000… Se mai vorbește și de un blat între Ion Mocioalcă şi Marcel Vela, primul fiind apărat în procesul de incompatibilitate cu ANI de finul celui de-al doilea.

Ion Mocioalcă, domiciliat în Caransebeş, este apărat de colegul său din Camera Deputaților, fostul ministru liberal al Justiției, Tudor Chiuariu, specialist în incompatibilităţi cu ANI, exclus din partid datorită condamnării sale la trei ani și șase luni, cu suspendare, pentru abuz în serviciu. Vela este nașul de botez al băiatului pe care Chiuariu îl are cu deputata PNL Valeria Schelean-Șomfelean. Legături? Întâmplare? Cauzalitate? Cine știe? Cert e că nimeni sau aproape nimeni nu mai pricepe de ce s-a mai dus la vot. Ca de fiecare dată la patru ani.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :