Colterm vrea 250.000 de tone de cărbune pentru iarna viitoare. Până acum are 6.200

106

Colterm a estimat că pentru încălzirea locuințelor timișorenilor și a instituților publice racordate este necesară cantitatea de 250.000 de tone de cărbune. Achiziția a început, fiind acum un stoc de 6.200.

Se fac și stocuri de gaze naturale, iar regia a semnat contracte cu mai mulți furnirori. Totul pentru a evita situațiile din iarna trecută când Timișoara a rămas fără căldură pentru că s-a oprit furnizarea gazului.

„Totodată, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale pentru iarna care urmează, am încheiat contracte cu opt furnizori, principalii doi fiind Romgaz și OMV-Petrom, pentru cantitatea de 190.165 MWh. Pe de altă parte, în premieră pentru sistemul centralizat de termoficare, conform OUG nr. 27/2022, am reușit să creăm și stocuri de gaze naturale. Mai exact, a fost înmagazinată, până în prezent, cantitatea de 3.273,153 MWh de gaze, cu precizarea că, până în luna octombrie, vom avea un stoc de gaze naturale de 40.320 MWh”, au transmis reprezentannții Colterm.

În paralel se investește și în sisteme care să producă energie pentru regie, care să fie și prietenoase cu mediul și care să asigure o parte din stocul de energie de care Colterm are nevoie. Despre stadiul acestor proiecte, dar și despre bugetul regiei, puteți citi în următorul număr tipărit al ziarului Banatul Azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.