-1.9 C
Timișoara
duminică 22 decembrie 2024

Șeful Clinicii de Cardiologie Timișoara a lămurit situația unui pacient faimos, recent externat din spital

Ovidiu Hațegan, cel mai bine cotat arbitru român al momentului, a fost externat de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara și a ajuns acasă, la Arad. Acesta a primit un tratament specific, i-a fost interzis efortul, iar peste o lună de zile va reveni la un control amănunțit. Conform medicilor, din vară acesta se poate reîntoarce pe terenul de fotbal.

A trecut aproape o săptămână de la infarctul suferit de Ovidiu Hațegan. Acesta a fost operat de urgență duminică seară, după ce a ajuns „într-o stare gravă” la spital, conform doctorul Constantin Tudor Luca, de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timișoara.

După patru zile petrecute pe patul de spital, arbitrul de 41 de ani a fost externat și a ajuns acasă, la Arad. „Nu cred că se pune problema de complicații ulterioare majore. În ceea ce privește cariera sportivă, nu ne putem pronunța în acest moment. Depinde de cum vor evolua lucrurile în continuare și, bineînțeles, de opțiunea lui”, spune doctorul Constantin Tudor Luca.

Aflat sub supraveghere medicală după intervenția chirurgicală nu au existat niciun fel de probleme în ceea ce privește monitorizarea „centralului”. Acesta a primit un tratament pe care trebuie să-l urmeze și recomandarea să nu facă excese în următoarea perioadă. Nici din punct de vedere al alimentației, dar nici al efortului.

„Reintegrarea se face treptat, la nivel de săptămâni. Se recomandă chiar activitatea fizică intensă. Eu cred că Hațegan va putea să arbitreze din toamnă sau de anul viitor, dar repet, cu condiția să își mai dorească asta.”spune medicul  Constantin Tudor Luca

„Hațegan poate reveni fără niciun fel de problemă pe teren”

În luna mai a acestui an, Hațegan urmează să se întoarcă la Timișoara unde va fi monitorizat timp de 24 de ore și i se vor face mai multe teste de intensitate și efort. Pentru moment, sezonul actual de Liga 1 e închis din toate punctele de vedere pentru Hațegan.

Dar, din vară, șansele ca acesta să revină pe teren sunt foarte mari, chiar dacă după operație „centralul” din Arad era decis să pună punct definitiv carierei de arbitru.

„A primit foarte multe mesaje de la medici de renume, care i-au spus că poate să revină pe teren la parametri maximi fără să existe niciun risc din punct de vedere al stentului care i-a fost montat. Totul depinde exclusiv de decizia lui. Din punct de vedere medical, la organismul, vârsta și viața sportivă pe care o are, Hațegan poate reveni fără niciun fel de problemă pe teren”, a dezvăluit un apropiat al arbitrului.

„Nu am numărul de telefon al arbitrilor, dar am căutat și am făcut rost de numărul lui Hațegan să-i dau un mesaj. Așa mi s-a părut omenește. La fel am făcut și când i-a murit mama, am ținut să merg personal la el și să-i transmit condoleanțe, că știu și eu cum e, de când l-am pierdut pe tata. Mi-aș dori enorm de mult să revină pe teren cum a revenit Eriksen. Mărturisesc că atunci când a marcat Eriksen cu Serbia mi-au dat lacrimile”Mihai Stoica, manager general FCSB

295 de meciuria condus Ovidiu Hațegan în Liga 1 până în acest moment. E al cincilea cavaler al fluierului ca număr de meciuri, liderul all-time fiind Alexandru Tudor (381)

Iubesc arbitrajul. Pentru mine, fiecare meci e la fel. Fascinant, oferindu-mi emoție, o emoție profundă, pozitivă. Îmi voi aminti întotdeauna imnul Ligii Campionilor. Ultimul cuvânt e chiar «champions». Acel cuvânt descrie cel mai bine această competiție.

– Ovidiu Hațegan, arbitru

Cariera lui Ovidiu Hațegan

  • 1996 – devine arbitru, la numai 16 ani
  • 2003 – e promovat în Liga a 3-a
  • 2004 – urcă în eșalonul arbitrilor din Liga a 2-a
  • 2006 – e promovat în Liga 1
  • 2008 – primește ecusonul FIFA
  • 2015 – e promovat în Elite, cea mai înaltă categorie valorică a arbitrilor la UEFA
  • 2016 – participă la Jocurile Olimpice din Brazilia și la Campionatul European din Franța
  • 2018 – ratează participarea la Campionatul Mondial din Rusia
  • 2019 – participă la Mondialul Cluburilor din Qatar
  • 2021 – participă la cel de-al doilea său Campionat European

Sursa: https://www.gsp.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Solstițiul de iarnă – despre această zi și explicațiile știinfice din spatele fenomenului

Data de 21 decembrie marchează solstițiul de iarnă. Această zi va fi cea mai scurtă din an, iar noaptea va fi cea mai lungă....

La Spitalul Județean din Timișoara ar putea fi construit un nou corp de clădire. Consiliul Județean așteaptă să primească bani de la Guvern

La Spitalul Județean din Timișoara, ar putea fi construit un nou corp de clădire. Consiliul Județean a depus o solicitare de finanțare care urmează...

Citește și :