UPDATE | Asfalt în buza clădirii istorice! Un consilier local susține că lucrările nu au aviz 

81

S-a afaltat trotuarul până în buza clădirii istorice. Se întâmplă în Timișora, pe bulevardul CD Loga, în fața Liceului Pedagogic „Carmen Sylva”. Consilierul local liberal Dan Diaconu atrage atenția că lucrarea nu este făcută corect și că avizul presupune pavaj în fața imobilului vechi de peste 100 de ani.

„Atât ați știut să faceți, atât ați făcut! Atât merită un monument istoric de importanță națională ca Liceul ‘Carmen Sylva’ . Atât va merita și Liceul C.D. Loga și celelalte clădiri iconice de pe stradă. Asta în ciuda avizului Direcției de Cultură, care acum pare că nu mai contează și care spune explicit: ‘se descurajează utilizarea asfaltului pe aceste străzi’ . Cum stăm cu aplicarea asfaltului până în peretele unei clădiri cu o vechime de peste 100 de ani? (…) Aceste lucrări sunt autorizate cu PAVAJ prin A.C. 1288-1291/2019, completate de Avizul 130/2018 al Direcției de Cultură și Patrimoniu și consfințite de procesul verbal de constatare 15234/2020 al Inspectoratului de Stat în Construcții”, susține Diaconu.

Mai mult, consilierul local și fost viceprimar trage un semnal de alarmă asupra întârzierii lucrărilor de reabilitare a clădirii, pentru care ar exista un proiect.

„Apropos de ‘Carmen Sylva’ , cât vă mai permiteți să țineți la sertar proiectul de reabilitare a fațadelor și tâmplăriei și eficientizare energetică, cu alte cuvinte cât veți mai ține copiii în frig și monumentul în degradare?”, se mai îmtreabă fostul viceprimar.

La începutul anului, Primăria Timișoara a primit proiectul tehnic de reabilitare a clădirii. Lucrările au o valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Update: Asfalt a fost, asfalt a trebuit pus

Viceprimarul Ruben Lațcău vine cu o explicație în ceea ce privește asfaltarea din fața liceului. Potrivit edilului, fiind vorba despre reparații, au fost obligați să folosească același material ca înainte, adică… asfalt. „Asfaltul pe trotuare este o soluție la care va trebui să renunțăm, în toate cartierele. Lucrările pe care le facem sunt lucrări de reparații, ceea ce ne obligă să folosim aceleași materiale și aceiași geometrie. Acolo unde au fost dale, am folosit dale, acolo unde a fost asfalt, am folosit asfalt. Între a lăsă aceste trotuare sparte și cu vegetație spontană încă 1-2 ani până s-ar finaliza și autoriza un proiect nou și a le reface folosind soluția existentă, am ales să le refac. Înțeleg critica dar nu voi face ce a făcut Robu – pătrățele ilegale”, a transmis viceprimarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.