Aradul se îndreaptă încet, dar sigur, spre pragul de 6 cazuri la mia de locuitori care, dacă va fi depășit, va aduce în discuție carantinarea municipiului.
Autoritățile de sănătate publică analizează deja mai multe variante, printre care și carantinarea pe zone sau pe cartiere, tocmai pentru a evita închiderea totală a Aradului, așa cum s-a întâmplat în cazul Timișoarei, scrie aradon.ro.
„Protestele, cel mai probabil, ne-au apropiat de acest moment, așa că studiem anumite scenarii. Unul dintre aceste scenarii este carantinarea pe zone, pe cartiere, pentru că este foarte complicat să carantinezi un oraș întreg, așa cum este Aradul. Analizăm gradul de infectări pe cartiere și încercăm, în cazul în care lucrurile vor scăpa de sub control, să avem o abordare pe zone, în municipiu. Scopul nostru este acela de a proteja economia, este important ca economia și viața socială să meargă înainte.
Inclusiv controalele din zona industrială au avut același scop, presiunea exercitată acolo a făcut să crească stresul organizațional la nivel de companii și astfel, în Arad nu au căzut fabricile una după alta, cum s-a întâmplat în alte județe. Vom evalua cu celeritate toate aceste aspecte și, exact așa cum am făcut și până acuma cu alte localitățile, vom lua acele măsuri necesare atunci când ele se impun”, a explicat, pentru aceeaşi sursă, dr. Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.
[…] Aradul se îndreaptă încet, dar sigur, spre pragul de 6 cazuri la mia de locuitori care, dacă va fi depășit, va aduce în discuție carantinarea municipiului, conform, banatulazi.ro. […]