Iubitorii sportului au de acum la dispoziție o platformă de știri relevante despre practicarea sportului în România. Platforma CitySport este o adevărată Bibliotecă sportivă națională, unde se pot găsi modele de organizare și de antrenament pentru orice nivel de pregătire, de marketing și management sportiv și informații verificate despre infrastructura sportivă din țară.
O categorie importantă a platformei este Registrul sportiv al României, care conține toate asociațiile, cluburile sportive și bazele sportive din țară deținute de MTS.
Din echipa CitySport fac parte jurnaliști cu experiență, profesioniști ai sportului și antreprenori pasionați de sport precum: Adrian Socaciu, președinte al Institutului Sportiv Român și CEO CitySport; Dan Boabeș, CEO Simplus și CTO CitySport; Florin Caramavrov, jurnalist sportiv din 1993, cu experiență în cele mai importante redacții de profil din România; cunoscutul jurnalist de televiziune Tudor Furdui; Roxana Năstase, jurnalist specializat în fashion style, cu interes pentru fashion style sportiv; Maghi Margareta Mirea, sportivă de performanță și cadru didactic; Andi Stoica, Project Manger al echipei Dinamo eSports și unul dintre susținătorii înființării unei Federații Române de eSports; Anamaria-Nicoleta Ciobanu, absolventă de Istorie, cu studii de master în Jurnalism și în Securitate și Diplomație; Dragoș Dode, pasionat de jurnalism sportiv; precum și o puternică echipă rEvolution Media, în frunte cu Gabriel Bălan, CEO și co-founder, Ilie Alexandru, COO și co-founder, Lorena Nichita, manager și Alexander Andrei, Chief Design Officer.
Pe platforma CitySport vor fi găzduite de asemenea texte scrise de 100 de contributori – sportivi de performanță, experți în problematica sportului sau scriitori pasionați de sport.
„CitySport va publica zilnic subiecte care îi interesează într-adevăr pe iubitorii sportului din România. Ne ferim de știrile tip cancan. Cei interesați de astfel de articole au unde să le găsescă.
La CitySport vom vorbi despre lucruri mai apropiate de nevoile și preocupările oamenilor care vor să facă sport și sunt interesați de adevăratele povești de succes și performanță din sportul românesc și mondial”, a declarat Adrian Socaciu, CEO CitySport.
Printre subiectele care pot fi citite deja pe platforma CitySport se află interviuri cu mari sportivi români și din străinătate, analize, reportaje, opinii și studii de caz precum „Sportul în societate și calitatea vieții” (un studiu comparativ despre politicile de încurajare a sportului în patru țări: SUA, Canada, Ungaria și China) sau „Modelul de organizare a unui club spaniol” (studiu de caz despre strategia de ieșire dintr-o criză financiară de proporții aplicată de clubul Real Madrid în sezonul 2000-2001).
Platforma CitySport oferă exemple de bună organizare și management al cluburilor sportive (articolul „Modelul de acționariat unic în lume al cluburilor din Germania” este un bun exemplu în acest sens, iar concluzia autorului, grăitoare: „Dacă în România ar fi existat legea din Germania, investitori precum Pablo Cortacero nu ar fi avut nicio șansă să preia clubul Dinamo“), precum și exemple de organizare la nivel național – studiu de caz pe Școala de tenis din Cehia (unul dintre cele mai eficiente programe de tenis din Europa, cu peste 75.000 de jucători înregistrați). „Se spune că în fiecare familie de Cehia există cel puțin o rachetă de tenis”, spune autorul articolului, care descrie șapte academii de tenis de 5 stele din Cehia.
Există vești bune chiar și din România, așa cum reiese din articolul dedicat canotajului („Renașterea unui sport, canotajul, în timp ce altele se sufocă”); un exemplu pozitiv, un model demn de urmat.
Una dintre cele mai valoroase informații urcate pe platforma CitySport este Registrul sportiv al României, un document exhaustiv care conține date despre toate cele 7.324 de asociații și cluburi sportive din România și despre cele 2.637 de locuri unde se poate derula o activitate sportivă în România, în aer liber sau în sală (baze și facilități sportive aflate în patrimoniul Ministerului Tineretului și Sportului). Toată informația a fost obținută din surse deschise și centralizată de echipa platformei CitySport astfel încât să le fie de real folos tuturor iubitorilor și practicanților de sport din România, oriunde s-ar afla.
Preocuparea și pasiunea membrilor echipei CitySport pentru ceea ce ei numesc „cultura sportului” este, practic, liantul întregului demers. „CitySport a luat naștere din pasiune pentru tot ceea ce reprezintă sportul. Principala noastră misiune este de a-i aduce împreună pe toți cei pasionați de mișcare, de la amatori la campioni. Și nu este vorba doar despre persoane, ci și despre reunirea infrastructurii sportive la nivel local și național. Ne dorim ca, datorită CitySport, să fie mai ușoară atât practicarea sportului, cât și crearea de comunități sportive sau de fani. Vrem să redăm culturii sportului din România locul pe care îl merită și care a dat naștere a generații întregi de campioni”, a mai declarat Adrian Socaciu.
Platforma conține, de asemenea, articole despre management și marketing sportiv, diplomația sportului, nutriţie, psihologie, modă aplicată la echipamentele sportive, recuperare medicală, legislația în domeniul sportului, cercetare, tehnologie și E-sports. Desigur, platforma abordează și subiecte de actualitate, știri, astfel încât cititorii pot accesa detalii despre ultimele noutăți în domeniu, de la rezultatele obținute la diverse competiții sau turnee în desfășurare (atât la nivel de amatori cât și de profesioniști), la explicații ale acestor rezultate și punerea lor într-un context mai general.
Pe lângă echipa de jurnaliști și cei 100 de contributori, CitySport beneficiază de numeroase categorii de parteneri: asociații profesionale din domeniu, incubatoare de afaceri, federații sportive, universități, institute de cercetare, cluburi sportive, organizatori de evenimente și rețele de distribuție de conținut.