2.1 C
Timișoara
luni 23 decembrie 2024

Primul-ministru anunță că școlile se vor redeschide din 8 Februarie. Cu o condiție, însă… VIDEO

Premierul Florin Cîţu spune că a discutat cu vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna, iar şcolile ar putea fi redeschise în 8 februarie, dacă se va menţine trendul descendent al cazurilor de COVID-19. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că nu este exclus nici scenariul ca unitățile de învățământ să fie redeschise mai devreme de 8 februarie în zonele unde rata de infectare este mică.

Declarațiile au fost făcute la finalul ședinței de guvern în care a fost adoptată Ordonanța de Urgență prin care învățământul online va fi prelungit până în 8 februarie, când va începe semestrul al doilea.
  • „Am avut o discuţie şi cu domnul Kelemen Hunor, şi cu domnul Dan Barna. Da, şi eu vreau să fie redeschise şcolile şi restaurantele. Dacă nu va fi problema asta pe sănătate, acestea vor fi redeschise.
  • Personal, cred că trebuie să facem eforturi pentru ca şcoala să fie deschisă cât mai repede. Până acum am văzut că a scăzut numărul infectărilor şi am ajuns la un număr confortabil.
  • Dacă se menţine şi păstrăm această tendinţă descendentă, putem să deschidem şcolile pe 8 februarie. Dar, repet, trebuie reduse efectele pandemiei”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat dacă a discutat cu Kelemen Hunor despre posibilitatea redeschiderii şcolilor pe 8 februarie.
Cîmpeanu: Nu excludem niciun scenariu

Și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că elevii ar putea reveni la sistemul clasic de învățământ începând cu cel de al doilea semestru, „sub rezerva evoluției epidemiologice”, iar decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie.

Și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că elevii ar putea reveni la sistemul clasic de învățământ începând cu cel de al doilea semestru, „sub rezerva evoluției epidemiologice”, iar decizia va fi luată în ultima decadă a lunii ianuarie.

„Nu excludem niciun scenariu care va rezulta în urma unei analize făcute responsabil și profesionist”, a spus ministrul Educației.

 

Întrebat dacă este posibilă redeschiderea școlilor în zonele unde rata de infectare este mică, de exemplu sub 1,5 la mie, Cîmpeanu a spus că acesta este unul dintre scenariile analizate.

 

Potrivit acestuia, scenariile analizate sunt:
  • reîntoarcerea la școală cu prioritate a elevilor de grădiniță și a celor din învățământul primar
  • redeschiderea școlilor cu prioritate în zonele unde rata de infectare este mai scăzută
  • reîntoarcerea la școală cu prioritate a elevilor care susțin examene naționale
  • redeschiderea tuturor școlilor
Ministrul Educației a mai spus că totul depinde de evoluția cazurilor de COVID-19 și de evoluția campaniei de vaccinare.

El a precizat că în sistemul de educație sunt 340.000 de angajați, iar până în 15 ianuarie Ministerul Educației va avea o situație a celor care vor să se vaccineze împotriva COVID.

 

Structura anului școlar 2020-2021

  • Anul școlar 2020-2021 are 34 de săptămâni:
  • Semestrul I – 17 săptămâni de cursuri (14 septembrie – 29 ianuarie 2021)
  • Semestrul al II-lea – 17 săptămâni de cursuri (8 februarie -18 iunie 2021)
  • Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie la data de 11 iunie 2021, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal – filiera teologică, cu excepţia claselor terminale şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.
Vacanţele elevilor sunt programate astfel:
  • vacanţa de iarnă (23 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021),
  • vacanța intersemestrială (30 ianuarie – 7 februarie 2021),
  • vacanţa de primăvară, Paştele Catolic (2 – 11 aprilie), Paştele Ortodox (30 aprilie – 9 mai),
  • vacanţa de vară (18 iunie 2021 – data din septembrie 2021 la care vor începe cursurile anului şcolar 2021-2022).

Sursa: www.hotnews.ro

Video aici:

https://www.facebook.com/watch/live/?v=397105221568580&ref=external

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ninsori abundente și vânt puternic de Crăciun în Timiș

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza vremii pentru intervalul cuprins între 23 decembrie ora 20.00 până în 25 decembrie ora 10.00, atât...

Cât ar putea plăti locuitorii Timișoarei pentru taxe și impozite începând cu 2025? Acordul comun va fi supus la vot astăzi

Consiliul Local se va întruni luni, 23 decembrie, de la ora 17:00 pentru a supune la vot planul final referitor la taxele și impozitele...

Citește și :