Secţia externă COVID-19 a Spitalului Militar Clinic de Urgenţă din Timişoara a început schimbarea corturilor cu containere, care oferă un confort mai bun pacienţilor şi cadrelor medicale. În plus, se caută şi soluţii pentru reactivarea paturilor ATI, desfiinţate întrucât nu aveau conectarea necesară la oxigen.
Containerele sunt dotate cu spaţii de cazare, salonul pacientului, holuri, cabinete medicale, precizează purtătorul de cuvânt al Spitalului Militar Timişoara, dr. Andra Podgoreanu. „Pentru pacienţii care sunt în spitalul de campanie COVID facem faţă cu încălzirea, avem aer condiţionat, iar sistemul este conceput să funcţioneze la temperaturi chiar mai scăzute decât cele care sunt în prezent. Acum a început procesul de schimbare a corturilor cu 131 de containere, pentru că la partea de corturi este mai dificil, întrucât baia este în afara cortului. Facem schimbarea tocmai pentru a oferi confort şi pacienţilor şi cadrelor medicale. Containerele sunt dotate cu spaţii de cazare, salonul pacientului, holuri, cabinete medicale pentru medici şi asistenţi”, spune medicul militar Andra Podgoreanu.
Medicul militar a explicat că partea de ATI a spitalului de campanie COVID-19, care a avut la deschidere patru paturi, a fost desfiinţată, dar ar fi necesară reînfiinţarea ei, dacă se va putea rezolva conectarea paturilor la sursa de oxigen.
Spitalul militar de campanie de pe stadionul CFR din Timişoara are 30 de locuri pentru pacienţii COVID-19, potrivit DSP Timiş.