„Revoluţia unei bune guvernări” a fost lansată în parc, dar va aduce schimbări în Primărie

58

Duminică, la orele serii, dar totuși sub auspiciile caniculei a avut loc in Parcul Copiiilor lansarea oficială a programului de administrare a orașului de către Echipa USR PLUS. Cu o puctualitate parcă adusă de pe meleagurile sale natale a intrat în scenă la ora fixată Dominic Fritz.

Cu cele 64 de pagini, programul nu este deloc o simplă broșurică ce adună câteva promisiuni ce probabil vor fi uitate după câteva săptămâni. Această adevărată carte de căpătâi a USR-iștilor este rezultatul muncii unui colectiv de peste 100 de voluntari bine specializați în domeniul lor de activitate ce au dat liniile directoare ale viitoarei administrații a orașului. Cele mai importante domenii au fost împărțite în opt capitole ce cuprind cam tot ce trebuie adus la zilele noastre din viața orașului. Nimic nu a fost uitat. Programul numit în mod simbolic „Revoluţia unei bune guvernări” chiar promite să revoluționeze viața orașului.

„Cred că este cel mai bun şi mai temeinic program prezentat la alegeri din toată ţara”, și-a lăudat lucrarea Dominic Fritz, în deschiderea discursului mobilizator. A urmat și o prezentare succintă a o parte din candidații ce vor să ocupe un loc în consiliul local. Vor fi principalii colaboratori ai primarului. Fără ei nu va putea face nimic. „Peste exact patru săptămâni, duminică 27 septembrie, voi, timişorenii, veţi face o alegere istorică, o alegere care va defini soarta acestui oraş pentru următorul deceniu. Este o alegere cât se poate de clară, între o Timişoară care fuge după umbrele naţionaliste din trecut şi o Timişoară deschisă, conectată la valorile şi resursele Europei, îndreptată spre viitor. Este o alegere între o administraţie mediocră, care se mulţumeşte cu peticeală şi fuşereală, şi o administraţie profesionsită modernă, cu o viziune coerentă pentru dezvoltarea oraşului. Este o alegere între un primar autosuficient, aproape de şmecherii din sistem, care vorbeşte mai mult decât ascultă, şi un primar de echipă, aproape de oamenii din cartiere, care ascultă mai mult decât vorbeşte”, a comparat Dominic Fritz actuala administrație cu cea viitoare.

Și comparația a mers mai departe cu nominalizarea primarului în funcție. „Diferenţa dintre mine şi Nicolae Robu este cea între doi oameni cu experienţă şi biografii diferite, eu candidez pentru că sunt profund convins că experiența mea, caracterul meu este mai potrivit pentru această funcţie decât contracandidatul meu”, a mai subliniat Fritz.

Programul a fost gândit să se sprijine pe trei mari axe:
– Oraşul cartierelor, va pune un mai mare accent pe viața cartierelor ce trebuie să se dezvolte armonios și independent nu centralizat ca acum.
– Oraşul metropolitan înseamnă că se va conlucra cu toate localitățile din zona de dezvoltare coerentă din jurul municipiului
– Oraşul european trebuie să se afirme din nou pe scena continentală ca un partener egal cu orice municipalitate mare de aiurea.

Toate aceste linii de dezvoltare și încă multe altele au fost condensate în discursul mai tehnic adus în fața publicului de către Ruben Lațcău în doar zece minute. Pentru cei ce vor dori mai multe date explicate în amănunt acestea vor putea fi studiate în amănunt pe site-ul formațiunii. Dar și pe pagina dedicată candidaturii lui Dominic Fritz

O ultimă parte a întâlnirii din parc a fost dedicată întrebărilor și răspunsurilor ce au devenit repede discuții libere între participanți. Cel mai interesant răspuns a fost cel al lui Dominic Fritz ce a refuzat să conducă orașul mai mult de două mandate. „După două madate vin alte generații mai deștepte decât noi. Să le lăsăm locul!”

(P)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.