Administratorul firmei de deznsecție din Timișoara care a efectuat proceduri ce au dus la moartea a doi copii și a mamei lor, a fost trimis în judecată. Procurorii îl acuză pe bărbat de ”trafic de produse sau substanțe toxice în formă continuată (trei acte materiale), ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”.
”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în datele de 15.11.2019, 16.11.2019 și 18.11.2019, inculpatul B.I.S., în calitate de administrator al firmei S.C. B.D. S.R.L. având ca obiect de activitate prestarea serviciilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, a efectuat activități de dezinsecție la trei imobile din municipiul Timișoara, pe str. Miorița și pe str. Alexandru Vaida – Voievod, ocazie cu care a folosit fără drept insecticidul ”Delicia – Gastoxin”, sub formă de tablete, produs omologat în România de Ministerul Agriculturii ca produs de protecție a plantelor, conținând o substanță foarte toxică, respectiv fosfura de aluminiu (concentrație 56%), fără a deține autorizație de utilizare eliberată de către Autoritatea Națională Fitosanitară.
În urma acestor activități, gazul toxic emanat de insecticid în contactul cu aerul, respectiv fosfina, s-ar fi răspândit prin găurile din pereții blocului, existente în zona țevilor de instalație termică și de apă, până în interiorul apartamentelor locuite din imobilul situat pe str. Miorița nr.8 din Timișoara, în locuințe alăturate celor în care s-a folosit produsul toxic, unde ar fi fost inhalat de către locatarii de la apartamentele nr.193 și nr.195, conducând la decesul a doi minori și a mamei unuia dintre aceștia.
Totodată, urmare a dezinsecției din data de 15.11.2019 de la imobilul situat pe str. Miorița nr.8 din Timișoara, ce ar fi fost efectuată de către inculpatul B.I.S. prin folosirea fără drept a insecticidului toxic ”Delicia – Gastoxin” care conține fosfură de aluminiu, a fost afectată starea de sănătate a trei minori care locuiesc în apartamentele de la nr.159 și nr.200, alăturate celor în care s-a folosit produsul toxic, ca urmare a expunerii minorilor la gazul toxic (fosfina) eliberat în aer și care s-a răspândit inclusiv în apartamentele învecinate prin găurile din pereți existente în zona țevilor de instalație termică și de apă, minorii fiind internați în zilele următoare la spital cu stări de vomă și deshidratare, respectiv, după caz, cu hiperpotasemie tranzitorie, acidoză metabolică tranzitorie, hipopotasemie și rabdomioliză, necesitând pentru vindecare șapte, respectiv opt zile de îngrijiri medicale”, a tansmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș.
Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Timişoara.