22.1 C
Timișoara
joi 24 aprilie 2025

O asistentă medicală croiește echipamente de protecție

O moașă de la Secţia Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a luat-o înaintea autorităților. Femeia a început să confecționeze salopete de protecție pentru ea, colege și asistente, de teamă că pe secţii în care oficial nu sunt trataţi bolnavi cu COVID-19 ar putea avea în grijă pacienţi infectaţi care nu au fost testaţi.

Până ca aceste costume să poată fi îmbrăcate există multă muncă și nopți nedormite. Sufrageria Monicăi s-a transformat într-un adevărat atelier de croitorie. Monica Cojocaru are 50 de ani și este asistenta de peste 30 de ani. Nopțile albe sunt pentru ea un lucru normal.


A învățat sa croiască în urma cu mulți ani și acum ii prinde bine. Din banii ei a făcut primele costume. Acum însă se bucura de sprijinul celor din jur, fie financiar, fie ca efectiv o ajuta la realizarea echipamentelor.

În Arad zeci de cadre medicale au demisionat în aceasta perioada, Monica însă se numără printre cei care luptă chiar și în perioada de pandemie.

La secţiile în care nu sunt trataţi pacienţi COVID-19, protocolul nu impune folosirea echipamentelor speciale de protecţie pentru coronavirus, astfel că angajaţii au costumele obişnuite de spital, formate din pantaloni şi cămaşă sau halate, împreună cu măşti, mănuşi şi capelină. Totuşi, multe cadre medicale consideră că există riscul ca unii pacienţi să vină în spital infectaţi.

O astfel de salopeta este momemtan realizata de mâinile iscusite și deja obosite ale moasei și ajunge sa coste 50 de lei, dar ea poate fi realizata în linii mari de producție de la noi din tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Doi bărbați și o femeie au rămas faliți în urma unor afaceri ilegale de contrabandă cu tutun

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști și urmează să fie prezentați în fața magistraților cu propunere de arest preventiv. Cei doi sunt bănuiți...

Primăria deruleză o campanie de colectare a deșeurilor textile

Aproape 5 tone de haine vechi, care altfel s-ar fi putut transforma în rampe ilegale de gunoi, au fost colectate în baza parteneriatul încheiat...

Citește și :