-0.9 C
Timișoara
luni 13 ianuarie 2025

Pregătirea Spitalului Județean Timișoara și problemele bătrânei Maternități Bega

Spitalul Județean Timișoara este pregătit pentru perrioada iemdiat următoare să lupte cu pandemia de coronavirus. O spune managerul unității sanitare, Raul Pătrașcu. Acesta este însă conștient că echipamentele de protecție trebuie suplimentate mereu, pentru că nimeni nu știe acum cât va dura epidemia și la ce nivel va ajunge.

 

”Pentru perioada imdediat următoare, suntem acoperiți pe partea de echipamente de protecție. A venit comanda de la Unifarm, am cumpărat din fonduri proprii 3.500 de combinezoane, care se adaugă celor 1.200 pe care le aveam deja. Au venit și 1.200 de măști cu filtru de protecție. În stocuri mai avem peste 250.000 de mănuși de examinare, avem câteva zeci de mii de botoșei, bonete, avem 30.000 de șorțuri impermebile care se folosesc în manevrele la pacienții suspecți. Un singur lucru nu îl accept: să trimitem medicii să trateze pacienți, chiar și suspecți nu confirmați, doar la Bega avem paciente confirmate, cu mâna goală”, a explicat, pentru Banatul azi, Raul Pătrașcu.

Spitalul a fost împărțit în zone de risc și au fost create circuite speciale pentru pacienții suspecți de coronavirus și ceilalți. Din păcate, la Maternitatea Bega acest lucru este greu realizabil pentru că imobilul este vechi de ani. Însă managerul spune că oricum aici nu va accepta să interneze pacienți non-covid.

”În cadrul Spitalului Județean, în clădirea principală și clădirea Ortopediei există deja aceste circuite amenajate de aproape o lună. Noi am izolat, prin pereți de rigips și tarchet, Ortopedia de restul spitalului. Avem zona galbenă pentru pacienții suspecți și zona roșie pentru urgențe chirurgicale, conform planului alb.

La fel, la Bega (n.r. Maternitatea Bega) s-au construit circuite epidemiologice pentru mame și pentru copii, pentru pacientele COVID. Însă, trebuie să spun, clădirea maternității nu poate, din punct de vedere structural, asigura fluxuri separate pentru pacienți pozitivi și pacienți negativi. Pentru că aceasta a fost proiectată în urmă cu zeci de ani și există un singur plux de intrare la sălile de naștei și la blocul operator. Ele nu pot fi modificate și nu putem asigura o separare completă a mamelor pozitive de cele negative sau suspecte”, a mai spus Pătrașcu.

Până acum, 3 cadre medicale de la Spitalul Județean de Timișoara au contactat virusul. Este vorba despre o asistentă și un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe și medic de la Secția de Gastroenterologie. Cel din urmă are familia în Arad și ar fi mers în vizită la ei, contactând noul virus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Câinii vagabonzi au făcut ravagii la o stână din Giroc

Un crescător de oi din Giroc a fost prădat de câini vagabonzi. Câinii i-au omorât bărbatului trei oi, iar acesta a chemat poliția. Câinii...

Jandarmeria sfătuiește populația la calm și cumpătare

Situația socială și politică din țară în aceasă perioadă este destul de haotică (de parcă până acum totul ar fi decurs doar în armonie...

Citește și :