3.1 C
Timișoara
vineri 10 ianuarie 2025

Vămile cu Ungaria sunt congestionate în continuarre. Care e situația la Nădlac II

Vama Nădlac II este în continuare luată cu asalt de oamenii care revin din străinătate. Joi dimineața, timpul de așteptare pentrru autoturisme este de 180 de minute. Sunt deschise 7 artere de control pe sensul de intrare în țarrp, iar Poliția de Frontieră a suplimentat persoanalul, însă tot nu face față numărului mare de oameni.

Noaptea trecută, în jurul orei 2.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a sosit un convoi format din sute de mijloace de transport, în care se aflau cetățeni români și străini. Menționăm că, în ultimele ore au fost efectuate formalitățile de intrare în ţară pentru 2.500 persoane şi aproximativ 700 de autovehicule.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în țară, iar ulterior persoanele au fost preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare sau pentru autoizolare.

Polițiștii de frontieră au triplat efectivele implicate în controlul de frontieră astfel încât formalitățile să se desfășoare cu operativitate. S-a lucrat cu aproximativ 50 de polițiști de frontieră, fiind deschise 10 artere de control.

Menţionăm că, încă de la apariţia şi răspândirea COVID-19 în statele din Uniunii Europene, Poliţia de Frontieră Română a luat gradual mai multe măsuri pentru întărirea dispozitivelor de supraveghere şi control a trecerii frontierei, în special la punctele de frontieră, cât şi în zonele adiacente acestora.

În prezent punctele de trecere a frontierei se fac verificări sistematice pentru toate persoanele care se prezinta la intrarea în ţara, care au ca scop identificarea la controlul de frontiera a persoanelor, cetăţeni români sau straini, care sosesc în tara, avand ca zona de plecare sau tranzit ţări sau zone de risc, precum şi state unde sunt confirmate cel putin 500 cazuri de infectie cu Covid19.

Persoanele identificate sunt îndrumate de poliţistul de frontieră catre personalul Directiei de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei pentru completarea chestionarelor de natura medicala si luarea altor masuri specifice cu caracter medical autoizolare la domiciliu sau carantinare.

În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în țară a cetățenilor români aflați temporar în străinătate și care au fost afectați de măsurile întreprinse de statele europene pentru gestionarea și prevenirea epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că în cursul zilei de ieri a fost facilitată repatrierea a 100 de cetățeni români (74 din Malta și 26 din Egipt) care au revenit în siguranță în țară, iar în cursul acestei dimineți alți 89 de cetățeni români au revenit cu bine din Spania, în urma demersurilor MAE și ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

MAE reînnoiește apelurile făcute anterior privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandarea ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.

Totodată, MAE face apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară. De asemenea, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Una dintre cele mai cunoscute companii românești de lapte de pe piață se vinde

Una dintre cele mai longevive companii din Timiș, dar și din România se vinde. Este vorba despre Simultan, care produce de 30 de ani...

Un alt furnizor de gaz se va extinde pe piața românească. Ce schimbări promite Ministerul Energiei?

Ministerul Energiei a dat undă verde companiei Romgaz pentru extinderea furnizării energiei pe teritoriul României începând din acest an. Așadar, consumatorii casnici vor avea...

Citește și :