Valul de praf care a coperit, în weekend, sudul orașului a pus pe jar autoritățile. În timp ce datele Ministerului Mediului arată că nivelul de poluare în Timișoara este ”rău”, edilul șef vine cu propriile informații și spune că suntem în zona ”safe”.
Nicolae Robu a prezentat date luate de pe un site afiliat Organizației Mondiale a Sănătății, date care arată că Timișoara este mai puțin poluată decât alte orașe. Asta, în timp ce pe site-ul calitateaer.ro, chiar și marți după amiază valorile de poluare din Calea Șagului și Calea Aradului sunt mult prea mari.
Primarul susține că tema poluării a fost lansată în spațiul public de hateri.
”Ce oameni sunt aceia care, turbați de frustrare că în jurul lor se întâmplă FĂRĂ EI, ba mai mult, în pofida încercărilor lor de boicot, atâtea și atâtea lucruri bune, își împroașcă orașul cu noroi, zi de zi, fără rușine! Tema mai nouă este calitatea aerului, afectată, chipurile, de modernizarea în forță (evident, cu concluzia: stop modernizării în forță, mai ales că ea este aducătoare de voturi pt cei ce o fac, nu?!). Da, calitatea aerului în Timișoara nu ne mulțumește, am vrea ca ea să fie mult mai bună și acționăm în acest sens -noi, cu fapte, nu cu vorbe, nu cu circ, precum ei!-! Dar, așa cum e ea, Timișoara a reușit, cu mine ca Primar, să fie singurul oraș din România scos de pe lista de infringement a Uniunii Europene, îmbunătățindu-și radical parametrii aerului. Și nimeni nu va putea contrazice acest lucru fără a cădea în penibil, pt că vorbim de lucruri verificabile oficial, nu de păreri! Eu atașez prezentei postări print screen-uri de astăzi, de pe unul din site-urile Organizației Mondiale a Sănătății. Oricine poate vedea limpede că aerul în Timișoara este în zona “SAFE”, în timp ce în Cluj, Oradea și București sunt depășiri ale pragului admis cu 70%, 40%, respectiv 120%. Dar, acolo, nimeni nu îndeamnă -cât ridicol și totodată câtă ticăloșie!- la folosirea măștilor!”, a postat Robu pe Facebook.
Comisarii Gărzii de Mediu au făcut verificări, la finalul săptămânii trecute, și nu au găsit niciun eveniment de mediu care să poată explica norul cu aspect de fum care a acoperit Calea Șagului. Tot ce au transmis comisarii a fost că, cel mai probabil, multitudinea de șantiere din oraș și numărul mare de mașini au dus la acest incident.