1.2 C
Timișoara
sâmbătă 23 noiembrie 2024

Salarii de peste 20.000 de lei în Sănătate! Unde câștigă medicii atât de bine

Majorările salariale din sistemul sanitar au dus la creșteri spectaculoase în ceea ce privește veniturile medicilor, iar o dovadă în acest sens sunt salariile încasate de specialiștii de la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași. Acolo, cel mai mare salariu este de aproape 4.000 de euro, în timp ce personalul TESA câștigă câteva mii de lei.

Șeful Spitalului ”Sf. Spiridon” din Iași câștigă nu mai puțin de 19.200 de lei, adică 4.000 de euro.

De asemenea, șeful de Anatomie Patologică are un salariu de 19.267 de lei net.

Salariul unui medic de la Anestezie şi Terapie Intensivă este de 16.611 lei, la care se adaugă acelaşi spor de 55% pentru condiţii de muncă deosebite. În mână, la final ajung aproximativ 15.600 lei.

De asemenea, în cazul unui medic specialist la ATI, salariul de bază brut, fără sporuri, variază între 11.924 de lei la o vechime maximă de 10 ani şi 12.835 de lei la o vechime maximă de 20 de ani.

Rezidenții primesc și ei bani mai mulți. Salariul brut de bază al unui medic rezident în anul I variază între 5.700 de lei şi 7.100 de lei. La unii, în funcţie de condiţiile de muncă, se adaugă şi un spor care variază între 12% şi 55%. Şi salariile cresc, în funcţie de anii de studii. În anul 5, un medic rezident, gradul 5 ca vechime, are un salariu brut de bază de 8.871 de lei, la care se adaugă un spor pentru condiţii deosebite de 55%, adică 4.879 lei. Fără orele prestate în weekend, acesta are un salariu net de 8.043 de lei.

Personalul auxiliar are cele mai mici salarii. Astfel, salariul brut al unei infirmiere variază între 2.313 lei şi 2.717 lei, în funcţie de vechime. Cel mai mare salariu la această categorie de angajaţi este la ATI, unde o infirmieră are pe hârtie maximum 2.857 de lei, la care se adaugă 1.271 de lei, spor pentru condiţii de muncă.

Un şofer pe autosanitară de la UPU are pe hârtie maximum 4.796 de lei, la care se adaugă însă şi sporul pentru condiţii deosebite, precum şi orele realizate în weekend.

Salariu unui brancardier variază între 2.500 şi 2.700 de lei brut, la fel ca şi un bucătar de la cantina spitalului.

Sursa: a1.ro

2 COMENTARII

  1. In craiova chear a functionat marirea de salariu sunt doctori care nu mai iau spaga am ramas uimit cand am intrebat doctoru cat ma costa si mi-a zis ca nimic sunt asigurat ca au salarii destul de bune acuma si este multumit si la doctorul anesteziat la fel decii sau schimbat dar nu totii chear m-am simtit mandru sa vad ca si ei se schimba si era vorba doar de salarile foarte micii care le aveau

  2. Medicina este meseria suprema, nimeni nu ar trebui sa aibă salarii mai mari decât medicii. În alte tari, medicii ajung la 20.000 E.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Mare parte din români sunt obezi sau supraponderali. O parte din aceștia nici nu observă riscurile la care se supun

Potrivit unui studiu realizat de Societatea Română de Chirurgie Bariatrică și Metabolică, 6 din 10 români sunt obezi sau supraponderali. De asemenea, un român...

Peste 10.000 de absolvenți de Medicină susțin duminică cel mai important examen din viața lor

Concursul de Rezidenţiat organizat de Ministerul Sănătăţii se va desfăşura în centrele universitare din Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi București şi va aduna...

Citește și :