5.1 C
Timișoara
vineri 22 noiembrie 2024

Poetul timișorean Robert Șerban va citi pe terasa blocului Magheru One, din București

Vineri, 26 iulie, de la ora 21, pe terasa blocului Magheru One, situat pe bulevardul Gheorghe Magheru, nr. 1, din București, poetul Robert Șerban va citi din cărțile sale și va vorbi despre literatură, în cadrul celei de-a treia Nocturne de Poezie Contemporană din acest an. Alături de el, sub cerul liber, deasupra Capitalei, va fi scriitorul Sorin Gherguț coleg de generație și prieten. Publicul, al cărui acces se va face pe bază de bilet, de la ora 20, și care poate fi cumpărat, la prețul de 18 lei, de pe siteul https://www.bilete.ro/nocturne-de-poezie-contemporana, va putea să le pună întrebări celor doi, dar și să asculte selecțiile muzicale ale lui Jim Felix.
Ediția a 5-a a Nocturnelor de Poezie, organizate de ARCEN în cadrul proiectului său model District 40, se desfășoară în fiecare vineri, până în13 septembrie. Temele propuse iubitorilor de poezie, anunță organizatorii, sunt: vulnerabilitatea, sinceritatea, iubirea, trei decenii de poezie scrisă fără cenzură, rezistența civică, jocul și moartea.
Nocturnele de Poezie Contemporană aduc în fața publicului o consistentă și diversă selecție de scriitori, poeți consacrați, poeți nedebutanți și poeți recunoscuți pentru atitudinile civice luate în ultimii în ani în spațiul public, lecturi în premieră din volume nepublicate și dialoguri inedite între poeți. Șaisprezece scriitori sunt implicați în proiect: Dan Sociu, Anastasia Gavrilovici, Livia Ștefan (cei trei deja au citit), Robert Șerban și Sorin Gherguț, Vasile Leac și Robert Gabriel Elekes, Elena Vlădăreanu și Ioana Vintilă, Mircea Andrei Florea, Luca Ștefan Ouatu, Cosmin Perța și Diana Geacăr, Radu Vancu, Constantin Abăluță și Teona Galgoțiu.

Robert Şerban este scriitor și jurnalist timișorean, președintele Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara, realizator și moderator al emisiunii culturale Piper pe limbă (TVR Timișoara și TVR 3), redactor al revistei culturale Orizont. Este autorul mai multor volume de poezie, cel mai recent fiind Tehnici de camuflaj (ed. Tracus Arte, 2018). Poeziile i-au apărut în antologii, publicații ori volume proprii în limbile germană, franceză, engleză, sârbă, maghiară, poloneză, cehă, spaniolă, italiană, olandeză, macedoneană, daneză, norvegiană, ebraică, suedeză, arabă, ucrainiană, idiș etc.
ARCEN, organizatorul evenimenului din București, este un ONG care a deschis și întreține zi de zi un dialog istoric pe tema viețuirii urbane de calitate. Direcțiile ARCEN de dialog și acțiune sunt: valorificare, revitalizare și activare prin cultură, memorie și patrimoniu, educație urbană, interconectare comunitară, implicare civică, legislație și intervenție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :