8.1 C
Timișoara
joi 19 decembrie 2024

O învățătoare din Timiș a apelat la o măsură extremă în urma mai multor nereguli comise în școala la care predă

Învățătoarea Nicoleta Gherghina de la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara s-a aflat timp de două zile (luni și marți) în fața Ministerului Educației în așteptarea unei decizii. Luni, s-au împlinit 45 de zile de când reprezentanții Corpului de Control al Ministerului au făcut verificări la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, în urma unor sesizări cu privire la grave nereguli care ar fi fost comise de directoarea instituției. Inspectoratul Timiș va veni cu un punct de vedere după ce va ajunge la Timiș raportul Corpului de Control al Ministerului. „Sunt convinsă că, printr-un dialog constructiv, acasă, la Timiș, putem rezolva problemele ridicate și analiza toate aspectele ce ar fi putut să creeze o asemenea nemulțumire exprimată într-un mod ce ar putea să afecteze sănătatea colegei mele”, a declarat, pentru Jurnalistii.ro, Aura Danielescu, inspector școlar general de Timiș.

În cele două sesizări, învățătoarea o acuză pe directoarea colegiului unde își desfășoară activitatea de practici ilegale. Concret, prima faptă care i se impută directoarei este refuzul acesteia de a semna un tabel cu premiile elevilor de la clasa, fără un motiv anume, deși legislația o obliga să realizeze acest lucru. Inspectoratul a apreciat că au fost semnate deja diplomele acestora.

„Aveam nevoie de acel tabel pentru dosarul meu personal. Diplomele sunt ale elevilor și le primesc acasă în original. După o copie a unei diplome, nu pot obține altă copie conform cu originalul”, a precizat,  Nicoleta Gherghina.

Cea de-a două neregulă face referire la scoaterea de către directoare din Arhiva școlii, la șapte luni de la încheierea anului școlar trecut, a catalogului de la o clasă și schimbarea unui calificativ din „Bine” în „Foarte bine”, motivându-se solicitarea în scris a părintelui elevului. Fapta s-a realizat chiar în clasă, de față cu elevii. Era corect calificativul acordat inițial, după cum a susținut învățătoarea clasei respective care are o vechime mare la catedră.

„După cum a precizat doamna învățătoare a elevului, părintele susține că nu a făcut nicio solicitare scrisă, ci doar verbală. Situația este deosebit de gravă și, deși am semnalat-o atât Consiliului de Administrație al colegiului, cât și Inspectoratului, fapta a fost mușamalizată. Mai exact, solicitarea mea de constatare a unei nereguli, deși a fost înregistrată la secretariatul școlii, a fost adusă înaintea membrilor Consiliului de administrație abia după 30 de zile, când nu își mai putea produce efectul. M-am adresat apoi Inspectoratului care, inițial, mi-a spus că, de fapt, doamna directoare a decis să scoată catalogul din Arhivă după ce a consultat o așa-numită Comisie de Verificare a Cataloagelor care, în realitate, nici nu există. În concluzie, s-a analizat neprofesionist situația de către ISJ TIMIS, ba chiar, ironic, s-a recomandat întoarcerea cazului către Consiliul de administrație, de unde a pornit, de fapt, spre ei pentru rezolvare. Eu am aflat despre această ilegalitate de la colega mea și a responsabilei sindicatului din care face parte, când, cuprinsă de remușcări, a ajuns în pragul unui atac vascular cerebral din cauza tensiunii crescute și a insomniei pe fondul stresului”, a spus învățătoarea Gherghina Nicoleta.

Cum răspunde ISJ Timiș la acuzații. Detalii, aici!

4 COMENTARII

  1. În sfârșit un dascăl care are curaj sa ia atitudine in fata abuzurilor și practicilor comuniste. Din pacate, încă sunt cadre didactice numite politic care se comporta ca atare, încă există cadre didactice care uita ca trebuie sa reprezinte si sa apere interesele elevilor din instituțiile pe care le conduc si se lasa condusi de simpatii sau antipatii. Tot ce pot face astfel de personaje este sa invoce un sistem bolnav, însă uita ca omul sfințește locul. Felicitări doamnei Nicoleta Gherghina pentru curaj si pentru felul în care semnalează neregulile.

  2. Și nu e doar atât. In loc sa se oprească, faptele continua chiar și după intervenția MEN.

    Nu respecta unele decizii ale Consiliului de Administrație

    Cazuri de afecțiuni medicale ale unor colege, din cauza ei

    Solicitarea avize ISU și DSP pt sala mea

    Nu si-a ținut orele la metodica predării limbii și literaturii romane, o eleva nu știa ca dumneaei e prof metodist la clasa ei (pe proiectul didactic, la metodist, era trecut alt nume)

    A afirmat in Consiliul Profesoral ca munca și responsabilitatea celor de la inv primar nu se compara cu a celor de la gimnaziu și liceu, deși e directorul tuturor (toată admirația mea pt munca colegilor de la gimnaziu și liceu)

    Ne-a întors spatele și a plecat din Consiliul Profesoral când a fost întrebata despre ce s-a întâmplat la ședința cu părinții (la nivelul școlii)

    A refuzat sa participe la întâlnirea propusă de Comisia de etica

    La mitingul elevilor, in loc sa discute cu aceștia, a chemat jandarmii (nu au avut motiv sa acționeze, deoarece mitingul era legal și se desfășura in pauza mare)

    Vizita d-nei ministru in școala anunțată preferențial, fapt ce a produs nemulțumiri (posibil pt a nu se putea exprima nemulțumirea unor colegi)

    Mutarea lucrurilor unei colege in alta sala de clasa, in vacanța, fără sa o anunțe (erau și hârtii confidențiale, fiind responsabil sindicat care nu are spațiu special destinat acestei activități).

    Interzicerea votării a doua propuneri in Consiliul de Administrație și
    NOTA EXPLICATIVA solicitată unuia dintre membri care s-a abținut la vot atunci când se supunea aprobării propunerea dumneaei

  3. Doamna învățătoare,dar foștii directori Cristescu și Petroman erau perfecți?Ei nu au făcut nimic?doar Cirimpei e cea mai rea și mai abuzivă?Sau v-au lăsat in pace să vă faceți mendrele și v-a convenit la toate…De ce nu ziceti si de ce șpăgi grase luati de la înscrieri și de cei 10000 ron cu care plecati de la after.Nu poți sa te iei de altii decât dacă ești perfect.Ori sinteți departe de asta…

  4. […] Învățătoarea Nicoleta Gherghina de la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara s-a aflat timp de două zile (luni și marți) în fața Ministerului Educației în așteptarea unei decizii. Luni, s-au împlinit 45 de zile de când reprezentanții Corpului de Control al Ministerului au făcut verificări la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara, în urma unor… Continuarea aici: http://www.banatulazi.ro […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :