Aproape 500 de autobuze electrice urmează să circule pe străzile din țară, iar unele dintre ele au început deja să transporte călători în oraș. Capitala intenționează să aibă cea mai mare flotă de mijloace de transport electrice, după ce a semnat contractul pentru 100 de autobuze electrice. Timișoara ocupă locul doi în clasament, cu 44 de autobuze electrice, iar Cluj completează podiumul, cu 41 de autobuze.
În București au fost semnate contracte pentru achiziționarea a 100 de autobuze electrice și a 80 de tramvaie. În total, 11 contracte cu o valoare de 233 de milioane de euro, finanțarea fiind susținută prin Programul Operațional Regional 2014-2020.
Pe străzile din Iași, Piatra Neamț, Târgu Mureș și Tulcea vor circula, de asemenea, autobuze electrice, după ce Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat, în mai 2019, licitația pentru achiziția a 70 de autobuze electrice de 10 metri lungime, contractele ridicându-se la suma de 33 de milioane de euro.
Astfel, Iași va avea 24 de autobuze electrice, 24 de stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă. Neamț va cumpăra 21 de autobuze electrice, 21 de stații de încărcare lentă și 7 stații de încărcare rapidă. Pe străzile din Târgu Mureș vor circula 15 autobuze electrice și vor fi 15 stații de încărcare lentă și 5 stații de încărcare rapidă, iar în Tulcea vor fi 10 autobuze electrice, 10 stații de încărcare lentă și 3 stații încărcare rapidă.
Sursa: wall-street.ro