Inovație în Educație la Timișoara: Săptămâna Europeană a Educației Democratice – ediția a doua

321

Școala Babel are bucuria de a invita comunitatea de profesori și părinți la cea de-a doua ediție SEED, Săptămâna Europeană a Educației Democratice în Timișoara (10-15 mai)

Educația experiențială, starea de bine și implicarea copiilor în procesul de învățare, parteneriatul cu copiii și părinții, autonomia, mediul de învățare și învățarea diferențiată – sunt doar câteva dintre conceptele în jurul cărora gravitează practicile Școlii Babel. Dorința de a rafina metodele, de a găsi și de a oferi inspirație, de a construi o comunitate în care educația se face cu pasiune și armonie, ne face să căutăm mereu parteneri de dialog.

Anul acesta, ne bucurăm de prezența unor invitați de prestigiu, cu o vastă experiență în practica și teoria învățării experiențiale, Ludo Heylen, directorul Centrului de formare în învățare experiențială (CEGO) și Ivan van Gucht (cercetător și consilier pe probleme de inovație școlară CEGO), Universitatea din Leuven. Lor li se alătură Suze Roelofs, coordonatoarea Centrului Olandez pentru Starea de Bine și Implicare în școli (Tweemonds).

În weekendul 10-12 mai, participanții la conferințele și atelierele din cadrul Săptămânii Europene a Educației Democratice (SEED) își vor întări convingerea că e în puterea lor să aducă starea de bine și implicarea copiilor în procesul de învățare din fiecare școală.

În perioada 13-15 mai, profesorii și membrii fondatori ai Școlii Babel vor împărtăși, în cadrul atelierelor practice și turului ghidat al școlii, metodele prin care învățarea experiențială și comunicarea nonviolentă au devenit parte esențială a unui mediu inovativ de învățare în România – Școala Babel.

Deschiderea SEED va avea loc vineri, în data de 10 mai 2019, la ora 18.00, la Ambasada și este dedicată tuturor celor interesați de acest subiect.

Mai multe detalii despre eveniment pe www.scoalababel.ro sau FB page: Școala Babel.

Programul evenimentului:

Vineri, 10 mai 2019, ora 18, Ambsada (str. Anton Seiller, nr. 2): Drumul către încrederea în copii. Viziunea olandezo-flamandă despre autonomie și participarea copiilor la propria învățare – Ludo Heylen, Suze Roelofs, Ivan van Gucht

Sâmbătă, 11 mai 2019, Școala Babel (str. 1 Decembrie 1918, nr. 93)

Cum se poate realiza învățarea diferențiată pentru a susține motivația copiilor?

9:30 – 11:15

Autonomia ca sursă a motivației în învățarea experiențialăLudo Heylen (Centrul de Formare și Învățare Experiențială CEGO, Universitatea din Leuven, Belgia)

Traiecte diferite de învățare – Ivan van Gucht (Centrul de Formare și Învățare Experiențială CEGO, Universitatea din Leuven, Belgia)

11:45 – 13:15

Adaptarea învățării la talentul fiecărui copil, Ludo Heylen (Centrul de Formare și Învățare Experiențială CEGO, Universitatea din Leuven, Belgia)

14:30 – 16:30

Formele de lucru ale învățării experiențiale: Contractul și Colțurile de învățare – Ivan van Gucht (Centrul de Formare și Învățare Experiențială CEGO, Universitatea din Leuven, Belgia)

Sâmbătă, 10:30 – 12:30

Relația părinte-copil în viziunea olandeză: parteneriat – susținerea inițiativelor copiilor – atitudine sănătoasă față de risc, atelierul pentru părinți susținut de Suze Roelofs (Centrul Olandez pentru Stare de Bine și Implicare în Școli – Tweemonds).

Duminică, 12 mai 2019, Școala Babel

10:00 – 12:30

Cum poate susține calitatea dialogului motivația copiilor? Caracteristicile dialogului experiențial – Suze Roelofs, Centrul Olandez pentru Stare de Bine și Implicare în Școli (Tweemonds)

13:45 – 15:30

Cum poate un mediu bogat de învățare susține motivația copiilor și cum se poate crea unul? – Suze Roelofs (Centrul Olandez pentru Stare de Bine și Implicare în Școli – Tweemonds)

Luni, 13 mai 2019, Școala Babel

18:00 -20:00

Turul ghidat al Școlii Babel – întâlnire cu profesori, părinți, membri fondatori.

Marți, 14 mai 2019, Școala Babel

18:00-19:30

Cum primesc copiii români Învățarea Experiențială – Atelier de activități practice – Monica Diaconu (învățător Școala Babel, membru fondator)

19:30-21:00

Lectura şi scrierea pentru dezvoltarea gândirii critice – Ioana Drăgan (învățător Școala Babel)

Miercuri, 15 mai 2019, Școala Babel

18:00-19:30

Atelier de Comunicare Nonviolentă – Manuela Murariu (profesor Școala Babel, membru fondator)

19:30-21:00

Atelier de Mindfulness și Heartfulness – Daniela Doru Rusu (Școala Babel, trainer Mindfulness)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.