„Morphosis Capital – un fond de investiții care își dorește să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri din Banat” FOTO-VIDEO

537

Morphosis Capital este o firmă de private equity care a fost înființată recent, la finalul anului 2018, fondul de invesțiții MC Fund I. Fondul de investiții se concentrează pe dezvoltarea business-urilor românești medii, cu bază solidă și cu potențial de dezvoltare internațională.

Morphosis Capital Fund I intenționează să investească între 5 și 15 milioane de euro capital pe tranzacție în IMM-urile ce activează în diferite sectoare, precum companii din industria bunurilor de larg consum și a sectoarelor adiacente, a serviciilor medicale, în sectorul tehnologic, dar și în industria serviciilor B2B. Unul dintre liderii Fondului, domnul Andrei Gemeneanu explică în detaliu ce intenționează să facă, concret, Morphosis Capital în Timișoara: 

Morphosis Capital este un fond de investiții care activează în segmentul de private equity. Acesta se concentrează pe dezvoltarea business-urilor românești medii, cu bază solidă și cu potențial de dezvoltare internațională. Morphosis Capital oferă beneficiarilor expertiza necesară în vânzări, inovație, marketing, finanțe, strategie și management, precum și investiții de capital pentru a-i ajuta să obțină expunere internațională.

Echipa Morphosis Capital este formată din patru antreprenori români, Andrei Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Simona Gemeneanu și Dragoș Petre, care împreună aduc un plus de expertiză beneficiarilor prin experiența operationala, în investiții, dar și în tranzacții încheiate la nivel local și internațional. Aceștia dețin o experiență profesionala vastă, acumulată pe poziții de top în cadrul unor companii globale importante, cum ar fi Unilever, Thomson Reuters,  TNT Express, Procter & Gamble, PWC și Innova Capital. Cei patru parteneri s-au întors în Româniapentru a acționa ca agenți ai schimbării și pentru a facilita dezvoltarea unui mediu antreprenorial performant. 

 Avantajul fundamental al unei investiții de acest tip este acela că firma se poate folosi de sumele de bani obținute de la fondul de investiții în formă netă, adică fără să aibă presiunea  plății unor dobânzi sau să returneze într-un anumit interval de timp acești bani: 

Printre investitorii Morphosis Capital, pe lângă FEI, care a contribuit prin Programul Operațional Regional, se numără și parteneri instituționali români și globali, dar și investitori din mediul privat local și internațional.

Dar iată, concret, ce intenționează Morphosis Capital să facă în relația cu oamenii de afaceri din Timișoara și din zona de vest, în general. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.