1.2 C
Timișoara
sâmbătă 23 noiembrie 2024

2 albanezi, un sirian şi un irakian prinși la frontiera de vest

Poliţiştii de frontieră au depistat patru imigranţi, 2 albanezi, un sirian şi un irakian, care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera „verde”.

În data de 3 aprilie 2016, în jurul orei 06.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe timp de noapte, două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Ungaria, spre interiorul ţării.
Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul aceluiaşi sector s-a deplasat la faţa locului şi a procedat la reţinerea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi conducerea acestora la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au observat în aceeaşi zi, în jurul orei 03.30, două persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România.
Cele două persoane au fost reţinute în apropierea frontierei cu ţara vecină, acestea fiind conduse la sediul Poliţiei de Frontieră  Lunga, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză, toate de sex masculin, au vârste cuprinse între 25 şi 36 de ani, şi sunt cetăţeni din Irak, Siria şi Albania.
Două dintre acestea aveau documente emise de autorităţile ungare, fiind solicitanţi de azil în ţara vecină.
Bărbaţii au declarat că intenţionau să ajungă în Serbia, la un centru de azil, întrucât aveau familiile acolo.
Celelalte două persoane, cetăţeni albanezi, au declarat că intenţionau să ajungă în ţări din vestul Europei şi nu deţineau documente legale, de aceea au încercat să treacă fraudulos frontiera din Serbia spre România.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor patru cetăţeni straini şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, aceştia fiind predaţi autorităţilor maghiare, respectiv sârbe, în baza acordurilor internaţionale în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

În premieră Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara intră în clasamentul instituțiilor românești

A apărut cel mai nou metaranking al instituțiilor românești de învățământ superior, realizat pe baza rezultatelor lor în cele mai importante clasamente internaționale în...

Primii fulgi de nea se aștern peste Banat

După o săptămână de vreme rece, ploi și vijelii, în această după-amiază a început să ningă, însă cu lapoviță. Primii fulgi de zăpadă se...

Citește și :