Ambasadorul Germaniei a conferențiat la Universitatea de Vest

94

Timișorenii, dar mai ales studenții, au avut un prilej aparte de a afla lucruri interesante, multe chiar inedite, despre securitatea europeană. Departe de a fi un subiect abstract și îndepărtat, am putea spune că toți trăim sub semnul acesteri fragile unități, chiar dacă suntem tentați să trecem cu vederea semnele cele mai vizibile. Unul dintre cei mai experimentați diplomați de la noi din țară ce are tangențe cu astfel de concepte a ținut să povestească din experiența sa tuturor celor interesați.

Studenții și timișorenii au fost invitați la prelegerea susținută de către Excelența Sa Cord Meier-Klodt la Universitatea de Vest din Timișoara, vineri, în cadrul seriei de conferințe „Ambasadori la UVT”. Domnia Sa a abordat tema „Securing Unity In Diversity: Germany, Romania, Europe”.

Născut în 1958 la Hamburg, E.S. Cord Meier-Klodt a urmat studii universitare de romanistică, filozofie și pedagogie la Grenoble, Hamburg şi Paris. În perioada 1990-1992, a ocupat funcția de consilier politic pentru Europa Centrală şi de Est în Ministerul Federal al Afacerilor Externe, urmându-și cariera diplomatică în calitate de şef al secţiei economice şi de presă, adjunct al şefului misiunii în cadrul Consulatului General Sankt Petersburg. Între 1995 și 1998 a deținut funcția de consilier politic pe dezarmare şi securitate în cadrul Reprezentanţei Permanente la ONU, New York.

Domnia Sa a continuat parcursul diplomatic ca director adjunct al secţiei „Afaceri globale” în Ministerul Federal al Afacerilor Externe, ca şef al secţiei culturale în cadrul Ambasadei din Londra, adjunct al şefului misiunii la Ambasada New Delhi, Însărcinat pentru Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală în cadrul Ministerului Federal al Afacerilor Externe. În 2016, a fost Reprezentantul Special al Preşedinţiei (Germane) OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, urmând ca din data de 09.01.2017 să fie Ambasador al Republicii Federale Germania la Bucureşti. Este de notat faptul că Excelența Sa vorbește o frumoasă și bine nuanțatră limbă română ce cu greu poate fi deosebită de a unui nativ.

Chiar dacă pare o contradicție în termeni, ambasadorul a reușit să întărească idea că doar diversitatea în orice formă, de la cea lingvistică la cea de etnii, până la cele culturale și de convingeri religioase, dar și de bagaj de cunoștiințe științifice, poate asigura acea mult dorită unitate europeană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.