Gură de oxigen: ambulanțe noi în Timiș

160
ambulanta

Parcul auto al Serviciului de Ambulanță Timiș se înnoiește la final de an. În vestul țării vor ajunge, în decembrie, câteva mașini de intervenție noi. Astfel, o parte din ambulanțele aflate în uz, care trebuiau casate de mult, vor fi scoase din folosință.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a achiziționat sute de ambulanțe în cadrul unui contract de apoape 560 de milioane de lei.

”Echipamentele achiziţionate vor permite evaluarea, primul-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale și transportul pacienților atât prin modernizarea infrastructurii existente a sistemului integrat de urgență, cât și prin dezvoltarea de noi structuri în cadrul acestuia”, transmite IGSU.

În județul Timiș vor ajungean între 6 și 10 ambulțe noi, împărțirea noilor mașini pe județe nefiind încă finalizată.

Valoarea totală a contractelor este de 558.903.141,45 lei, pentru achiziționarea următoarelor tipuri de ambulanțe, distribuite în cele șapte regiuni eligibile (Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Nord-Est, Centru):

• 242 ambulanțe de tip A 2;
• 375 ambulanțe de tip B 4×2;
• 505 ambulanțe de tip B 4×4;
• 122 ambulanțe de tip C;
• 10 ambulanțe de tip C pentru transportul nou-născuților în stare critică;
• 13 ambulanțe specializate pentru pacienții cu risc biologic;
•28 ambulanțe pentru transport victime multiple;
• 4 posturi medicale avansate;
• 8 unități de suport pentru accidente colective;
• 51 ambulanțe pentru acces în zone foarte greu accesibile.

”Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în calitate de lider de parteneriat, şi inspectoratele județene pentru situații de urgență (ISU) din fiecare regiune. Serviciile de Ambulanță Județene (SAJ-urile), autoritățile administrației publice locale (consiliile județene şi consiliile locale), instituțiile publice cu atribuții în domeniul căutării-salvării de persoane în zone montane, greu accesibile, alături de ISU şi IGSU, sunt beneficiari direcți ai achizițiilor acestor echipamente”, mai aflăm de la inspectorat.

Grupul țintă al acestor proiecte este reprezentat de populaţia care va beneficia de servicii medicale şi echipamente care vor permite creșterea capacității de răspuns în situații de urgență, inclusiv în cazul accidentelor cu victime multiple, şi vor crește eficiența și calitatea serviciilor medicale de urgență și a celor de prim-ajutor calificat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.