Un tren de marfă care transporta produse petroliere a deraiat, duminică dimineaţa, după ce podul peste care trecea s-a rupt sub greutatea garniturii. Una dintre liniile de cale ferată de pe pod era în construcţie şi o primă ipoteză este că s-a produs o eroare umană, după ce mecanicul, din greşeală, ar fi intrat pe aceasta, susţine ISU Dolj. Traficul feroviar este blocat în judeţul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce şapte vagoane ale unui tren de marfă au deraiat.
Mecanicul trenului de marfă care a deraiat în judeţul Dolj era băut. Pe numele lui se va întocmi dosar penal pentru prezenţa la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice.
”A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Se întocmeşte dosar penal pentru prezenţa la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice, infracţiune specifică lucrătorilor de cale ferată, şi distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situaţii este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.
Traficul feroviar este blocat în judeţul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce un tren de marfă încărcat cu biodisel a deraiat duminică dimineaţă. Podul peste care a trecut trenul deraiat s-a rupt sub greutatea garniturii.
Cătălin Cotoc, prim-adjunct din cadrul ISU Dolj, a declarat pentru MEDIAFAX că pe pod erau două linii de cale ferată, dintre care una în construcţie. ”E posibil ca dintr-o eroare a mecanicului trenul să fi intrat pe linia aflată în construcţie, podul s-a rupt, iar vagoanele au deraiat”, a spus Cătălin Cotoc.
Potrivit acestuia, podul s-a rupt pe o distanţă de 50 de metri.
Aceeaşi sursă susţine că cinci vagoane au căzut în râpă, iar trei sunt la această oră în pericol de cădere.
La rândul său, prefectul judeţului Dolj, Dan Purcărescu, a declarat pentru MEDIAFAX că există pericol de poluare.
„Problemă de explozie nu este, este o problemă de poluare, pentru că sub acest pod trece un pârâu care ajunge în Jiu. Deja avem reprezentanţii de la Apele Române, aşteptăm soluţia de neutralizare şi să sperăm că nu o sa fie un impact deosebit asupra mediului”, a spus Purcărescu.
Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a informat că trenul de marfă aparţine unui operator privat şi avea 23 de vagoane. Trenul circula pe distanţa Slobozia – Veche Curtici şi transporta produse petroliere.
sursa: mediafax.ro